Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel, Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 121 karşılaşmada toplam 676 asist yapan Fransız oyuncu maç başına 5,59 asist ortalaması ile zirvede bulunuyor.

Thomas Heurtel 676 asist ile Euroleague’de tüm zamanlar içinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ise 11. sırada bulunuyor.

Derrick Brown 18,10 indeks puanı ortalaması ile “En Değerli Oyuncu” sıralamasında dördüncü durumda bulunuyor.

Cedi Osman Euroleague’de forma giydiği son 17 karşılaşmanın 16’sında, Jayson Granger ise görev aldığı son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık basket kaydederek ayrıldılar.

Bryant Dunston Euroleague’de forma giydiği son 11, Tyler Honeycutt ise son dokuz karşılaşmada sahadan en az ikişer hücum ribaundu alarak ayrıldılar. Euroleague kariyerinde halen 470 ribaundu bulunan Dunston’ın 500. ribaunduna ulaşması için 30 ribaunt daha alması gerekiyor.

Başarılı oyuncumuz Tyler Honeycutt, Maccabi Fox Tel Aviv karşılaşmasında aldığı 8 ribaunt ile toplam ribaunt sayısını 84’e çıkararak 10 hafta sonunda maç başına 8,40 ribaunt ortalaması ile tüm oyuncular arasında birinciliğini sürdürdü.

Hücum ribaundu kategorisinde ise Bryant Dunston maç başına 3,20 hücum ribaundu ile tüm oyuncular içinde birinci, Tyler Honeycutt da maç başına 2,90 hücum ribaundu ile dördüncü sırada bulunuyor.

Berk Demir ve Samet Geyik, Barcelona Lassa karşılaşmasında görev almaları halinde kariyerlerinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague maçında forma giymiş olacaklar.

Turkish Airlines Euroleague’de 10 haftanın ardından Anadolu Efes toplamda 383 ve maç başına 38,30 ribaunt ile en çok ribaunt alan takım konumunda bulunuyor. Hücum ribaundu kategorisinde ise 155 hücum ribaundu bulunan takımımız maç başına 15,50 ortalama ile bu sıralamada da zirvede yer alıyor.

Anadolu Efes 10 haftanın ardından toplam 211 asist yaparak maç başına 21,10 asist ile bu kategoride de birinciliği kimseye kaptırmadı.

Takımımız 10 hafta sonunda 98,30 indeks ortalaması ile tüm takımlar içinde en değerli üçüncü takım konumunda bulunuyor. Rakip potalara maç başına 87,40 sayı bırakan Anadolu Efes bu sıralamada üçüncü, maç başına 3,50 blok ile de en çok blok yapan takımlar kategorisinde yine üçüncü sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Cedi Osman
  • Berk Demir
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Derrick Brown
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Tyler Honeycutt
  • Samet Geyik
  • Barcelona Lassa