Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel, Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 134 karşılaşmada toplam 753 asist yapan Fransız oyuncumuz maç başına 5,62 asist ortalaması ile zirvede bulunuyor.

Thomas Heurtel 753 asist ile Euroleague’de tüm zamanlar içinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ise 11. sırada bulunuyor. Başarılı oyuncumuz iki asist daha yaptığı takdirde 755 asist ile 10. sırada yer alan Litvanya’lı Sarunas Jasikevicius’u, üç asist yaptığı takdirde 756 asist ile 9. sırada bulunan İspanyol Sergio Rodriguez’i yakalayacak.

Heurtel, geçtiğimiz hafta Baskonia Vitoria Gasteiz karşıalşmasında yaptığı 11 asist ile birlikte bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de 23 karşılaşmada 137 asiste ulaşarak tüm oyuncular içinde en çok asist yapan isim oldu.

Heurtel’in Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşması için altı top çalmaya ihtiyacı var.

Derrick Brown maç başına 17,09 indeks puanı ortalaması ile Euroleague’deki tüm oyuncular arasında altıncı sırada yer alıyor.

Başarılı oyuncumuz Tyler Honeycutt, Baskonia Vitoria Gasteiz karşılaşmasında aldığı 5 ribaunt ile toplam ribaunt sayısını 172’ye çıkararak 23 hafta sonunda maç başına 7,48 ribaunt ortalaması ile en çok ribaunt alan oyuncular sıralamasında dördüncü sırada yer aldı. Hücum ribaundu kategorisinde Bryant Dunston maç başına 2,65 hücum ribaundu ile beşinci, Tyler Honeycutt da 2,30 hücum ribaundu ile yedinci durumda bulunuyor. Honeycutt ayrıca Euroleague’de forma giydiği son 11 maçın 10’unda sahadan en az beş ribaunt alarak ayrıldı.

Bryant Dunston blok kategorisinde maç başına 1,17 blok ortalaması ile bu sıralamada dördüncü durumda yer alıyor.

Deshaun Thomas 7 sayı kaydettiği takdirde Euroleague kariyerindeki 500. sayısına ulaşmış olacak.

Berk Demir ve Samet Geyik, Unics Kazan karşılaşmasında görev almaları halinde kariyerlerinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague maçında forma giymiş olacaklar.

Turkish Airlines Euroleague’de 23 haftanın ardından Anadolu Efes toplamda 828 ve maç başına 36,0 ribaunt ile en çok ribaunt alan dördüncü takım konumunda bulunuyor. Hücum ribaundu kategorisinde ise 306 hücum ribaundu bulunan takımımız maç başına 13,30 ortalama ile bu sıralamada zirvede yer alıyor.

Asist kategorisinde toplam 443 asisti bulunan takımımız maç başına 19,26 asist ile dördüncü ve 94,91 indeks puanı ortalaması ile tüm takımlar içinde en değerli üçüncü takım konumunda bulunuyor. Rakip potalara maç başına 84,74 sayı bırakan Anadolu Efes bu sıralamada da üçüncü ve maç başına 7,26 top çalma ve 3,57 blok ortalamaları ile ikinci durumda yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Berk Demir
  • Unics Kazan
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Derrick Brown
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Deshaun Thomas
  • Tyler Honeycutt
  • Samet Geyik