Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel, Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 135 karşılaşmada toplam 762 asist yapan Fransız oyuncumuz maç başına 5,64 asist ortalaması ile zirvede bulunuyor.

Thomas Heurtel 762 asist ile Euroleague’de tüm zamanlar içinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ise dokuzuncu sırada bulunuyor.

Heurtel, geçtiğimiz hafta Unics Kazan karşılaşmasında yaptığı dokuz asist ile birlikte bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de 24 karşılaşmada 146 asiste ulaşarak en çok asist yapan oyuncular sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Heurtel, maç başına 6,08 asist ortalaması ile bu sezon tüm oyuncular arasında üçüncü sırada yer alıyor.

Ayrıca Heurtel’in Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşması için altı top çalmaya ihtiyacı var.

Derrick Brown maç başına 17,73 verimlilik puanı ortalaması ile Euroleague’de en değerli oyuncular sıralamasında beşinci sırada yer alıyor.

Başarılı oyuncumuz Tyler Honeycutt, Unics Kazan karşılaşmasında aldığı 7 ribaunt ile toplam ribaunt sayısını 179’a çıkararak 24 hafta sonunda maç başına 7,46 ribaunt ortalaması ile en çok ribaunt alan oyuncular sıralamasında beşinci sırada yer aldı. Hücum ribaundu kategorisinde Bryant Dunston maç başına 2,58 hücum ribaundu ile beşinci, Tyler Honeycutt da 2,29 hücum ribaundu ile yedinci durumda bulunuyor. Honeycutt ayrıca Euroleague’de forma giydiği son 12 maçın 11’inde sahadan en az beş ribaunt alarak ayrıldı.

Bryant Dunston blok kategorisinde maç başına 1,17 blok ortalaması ile bu sıralamada beşinci durumda yer alıyor.

Berk Demir ve Samet Geyik, Brose Bamberg karşılaşmasında görev almaları halinde kariyerlerinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague maçında forma giymiş olacaklar.

Turkish Airlines Euroleague’de 24 haftanın ardından Anadolu Efes toplamda 863 ve maç başına 35,96 ribaunt ile en çok ribaunt alan dördüncü takım konumunda bulunuyor. Hücum ribaundu kategorisinde ise 316 hücum ribaundu bulunan takımımız maç başına 13,17 ortalama ile bu sıralamada zirvede yer alıyor.

Asist kategorisinde toplam 468 asisti bulunan takımımız maç başına 19,50 asist ile dördüncü ve 95,92 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar içinde en değerli üçüncü takım konumunda bulunuyor. Rakip potalara maç başına 85,33 sayı bırakan Anadolu Efes bu sıralamada da üçüncü ve maç başına 7,29 top çalma ile ikinci ve 3,50 blok ortalaması ile üçüncü durumda yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Berk Demir
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Derrick Brown
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Tyler Honeycutt
  • Samet Geyik
  • Brose Bamberg