Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel, Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 138 karşılaşmada toplam 776 asist yapan Fransız oyuncumuz maç başına 5,62 asist ortalaması ile zirvede bulunuyor.

Thomas Heurtel 776 asist ile Euroleague’de tüm zamanlar içinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ise dokuzuncu sırada bulunuyor.

Heurtel, Zalgiris Kaunas karşılaşmasında yaptığı bir asist ile birlikte bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de 27 karşılaşmada 160 asiste ulaşarak en çok asist yapan oyuncular sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Heurtel, maç başına 5,93 asist ortalaması ile 27. hafta sonunda tüm oyuncular arasında dördüncü sırada yer alıyor.

Ayrıca Heurtel’in Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşması için dört top çalmaya ihtiyacı var.

Derrick Brown maç başına 17,30 verimlilik puanı ortalaması ile Euroleague’de en değerli oyuncular sıralamasında 27. hafta sonunda dördüncü sırada yer alıyor.

Başarılı oyuncumuz Tyler Honeycutt, Zalgiris Kaunas karşılaşmasında aldığı 12 ribaunt ile toplam ribaunt sayısını 197’ye çıkararak 27. hafta sonunda maç başına 7,30 ribaunt ortalaması ile en çok ribaunt alan oyuncular sıralamasında dördüncü sırada yer aldı. Honeycutt’ı maç başına 6,37 ribaunt ortalaması ile Bryant Dunston takip etti. Hücum ribaundu kategorisinde Bryant Dunston maç başına 2,74 hücum ribaundu ile birinci, Tyler Honeycutt da 2,19 hücum ribaundu ile yedinci durumda bulunuyor.

Bryant Dunston blok kategorisinde maç başına 1,19 blok ortalaması ile bu sıralamada dördüncü durumda yer alıyor.

Berk Demir ve Samet Geyik, Fenerbahçe karşılaşmasında görev almaları halinde kariyerlerinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague maçında forma giymiş olacaklar.

Turkish Airlines Euroleague’de 27. haftanın ardından Anadolu Efes toplamda 973 ve maç başına 36,04 ribaunt ile en çok ribaunt alan dördüncü takım konumunda bulunuyor. Hücum ribaundu kategorisinde ise 353 hücum ribaundu bulunan takımımız maç başına 13,07 ortalama ile bu sıralamada zirvede yer alıyor.

Asist kategorisinde toplam 510 asisti bulunan takımımız maç başına 18,89 asist ile dördüncü ve 95,07 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar içinde en değerli üçüncü takım konumunda bulunuyor. Rakip potalara maç başına 84,59 sayı bırakan Anadolu Efes bu sıralamada da üçüncü, maç başına 7,22 top çalma ile ikinci ve 3,56 blok ortalaması ile yine ikinci durumda yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Fenerbahçe
  • Berk Demir
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Derrick Brown
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Tyler Honeycutt
  • Samet Geyik