Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel, Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 139 karşılaşmada toplam 779 asist yapan Fransız oyuncumuz maç başına 5,60 asist ortalaması ile zirvede bulunuyor.

Thomas Heurtel 779 asist ile Euroleague’de tüm zamanlar içinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ise dokuzuncu sırada bulunuyor.

Heurtel, Fenerbahçe karşılaşmasında yaptığı üç asist ile birlikte bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de 28 karşılaşmada 163 asiste ulaşarak en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Heurtel, maç başına 5,82 asist ortalaması ile 28. hafta sonunda tüm oyuncular arasında dördüncü sırada yer alıyor.

Ayrıca Heurtel’in Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşması için üç top çalmaya ihtiyacı var.

Derrick Brown maç başına 16,93 verimlilik puanı ortalaması ile Euroleague’de en değerli oyuncular sıralamasında 28. hafta sonunda altıncı sırada yer alıyor. Brown ayrıca Euroleague’de forma giydiği son altı karşılaşmada ve son 10 karşılaşmanın dokuzunda sahadan çift haneli skorlar üreterek ayrıldı. Amerikalı oyuncumuz Euroleague’deki son sekiz maçının yedisini en az 13 verimlilik puanı toplayarak tamamladı.

Başarılı oyuncumuz Tyler Honeycutt, Fenerbahçe karşılaşmasında aldığı üç ribaunt ile toplam ribaunt sayısını 200’e çıkararak 28. hafta sonunda maç başına 7,14 ribaunt ortalaması ile en çok ribaunt alan oyuncular sıralamasında beşinci sırada yer alıyor. Hücum ribaundu kategorisinde ise Bryant Dunston maç başına 2,75 hücum ribaundu ile birinci durumda bulunuyor.

Bryant Dunston 10 sayı daha kaydettiği takdirde Euroleague kariyerindeki 1000. sayısına ulaşacak. Dunston ayrıca blok kategorisinde maç başına 1,14 blok ortalaması ile bu sıralamada beşinci durumda yer alıyor. Amerikalı oyuncumuz Euroleague’de forma giydiği son altı maçın beşinde sahadan en az yedi ribaunt alarak ayrıldı.

Brandon Paul, Euroleague’de oynadığı son altı karşılaşmada sahadan en az bir top çalarak ayıldı.

Berk Demir ve Samet Geyik, Olympiacos karşılaşmasında görev almaları halinde kariyerlerinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague maçında forma giymiş olacaklar.

Turkish Airlines Euroleague’de 28. haftanın ardından Anadolu Efes toplamda 1000 ve maç başına 35,71 ribaunt ile en çok ribaunt alan dördüncü takım konumunda bulunuyor. Hücum ribaundu kategorisinde ise 360 hücum ribaundu bulunan takımımız maç başına 12,86 ortalama ile bu sıralamada zirvede yer alıyor.

Asist kategorisinde toplam 525 asisti bulunan takımımız maç başına 18,75 asist ile dördüncü ve 94,61 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar içinde en değerli üçüncü takım konumunda bulunuyor. Rakip potalara maç başına 84,43 sayı bırakan Anadolu Efes bu sıralamada da üçüncü, maç başına 7,14 top çalma ile ikinci ve 3,43 blok ortalaması ile yine ikinci durumda yer alıyor.

Etiketler:
  • olympiacos
  • Berk Demir
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Derrick Brown
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Tyler Honeycutt
  • Samet Geyik
  • Brandon Paul