Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel, Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 142 karşılaşmada toplam 794 asist yapan Fransız oyuncumuz maç başına 5,59 asist ortalaması ile ikinci sırada bulunuyor.

Thomas Heurtel 794 asist ile Euroleague’de tüm zamanlar içinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ise Barcelonalı Juan Carlos Navarro’yu geçerek sekizinciliğe yükseldi.

Heurtel, Olympiacos karşılaşmasında yaptığı dört asist ile birlikte bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de 31 karşılaşmada 178 asiste ulaşarak en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer aldı. Heurtel, maç başına 5,74 asist ortalaması ile 31 maç sonunda tüm oyuncular arasında dördüncü sırada yer alıyor.

Ayrıca Heurtel’in Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşması için bir top çalmaya ihtiyacı var. Fransız oyuncumuz altı asist daha yaptığı takdirde Euroleague kariyerindeki 800. asistine ulaşacak.

Başarılı oyuncumuz Tyler Honeycutt, Olympiacos karşılaşmasında aldığı 10 ribaunt ile toplam ribaunt sayısını 223’e çıkararak 31 karşılaşma sonunda maç başına 7,19 ribaunt ortalaması ile en çok ribaunt alan oyuncular sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor. Hücum ribaundu kategorisinde ise Bryant Dunston maç başına 2,74 hücum ribaundu ile ikinci durumda bulunuyor. Dunston, altı ribaunt daha aldığı takdirde Euroleague kariyerindeki 600. ribaunduna ulaşacak.

Bryant Dunston normal sezonda 30 hafta sonunda aldığı 84 hücum ribaundu ile Euroleague’de normal sezonda en çok hücum ribaundu alan oyuncu oldu. Bu rekor, daha önce 2014-15 sezonunda 83 ribaunt alan Kızılyıldızlı Boban Marjanovic’indi.

Berk Demir ve Samet Geyik, Olympiacos karşılaşmasında görev almaları halinde kariyerlerinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague maçında forma giymiş olacaklar.

Turkish Airlines Euroleague’de 31 maç sonunda Anadolu Efes toplamda 1099 ve maç başına 35,45 ribaunt ile en çok ribaunt alan dördüncü takım konumunda bulunuyor. Hücum ribaundu kategorisinde ise 390 hücum ribaundu bulunan takımımız maç başına 12,58 ortalama ile bu sıralamada zirvede yer alıyor.

Asist kategorisinde toplam 567 asisti bulunan takımımız maç başına 18,29 asist ile beşinci ve 93,06 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar içinde en değerli üçüncü takım konumunda bulunuyor. Rakip potalara maç başına 83,65 sayı bırakan Anadolu Efes bu sıralamada da üçüncü, maç başına 7,03 top çalma ile beşinci ve 3,35 blok ortalaması ile ikinci durumda yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • olympiacos
  • Berk Demir
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Tyler Honeycutt
  • Samet Geyik