Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel, Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 145 karşılaşmada toplam 807 asist yapan Fransız oyuncumuz maç başına 5,57 asist ortalaması ile ikinci sırada bulunuyor.

Thomas Heurtel 807 asist ile Euroleague’de tüm zamanlar içinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ise yedinci sırada bulunuyor. Heurtel, iki asist daha yaptığı takdirde 809 asist ile altıncı sırada bulunan Nikos Zisis’i yakalayacak.

Heurtel, Olympiacos karşılaşmasında yaptığı beş asist ile birlikte bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de 34 karşılaşmada 191 asiste ulaşarak en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor.

Jayson Granger Euroleague’deki son dokuz maçının sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Başarılı oyuncumuz Tyler Honeycutt, Olympiacos karşılaşmasında aldığı yedi ribaunt ile toplam ribaunt sayısını 246’ya çıkararak 34 karşılaşma sonunda maç başına 7,24 ribaunt ortalaması ile en çok ribaunt alan oyuncular sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor. Honeycutt, play off’larda ise maç başına 8,25 ribaunt ortalaması ile ilk sırada bulunuyor.

Hücum ribaundu kategorisinde ise Bryant Dunston maç başına 2,94 hücum ribaundu ile ikinci durumda bulunuyor. Dunston, normal sezonda 30 hafta sonunda aldığı 84 hücum ribaundu ile Euroleague’de normal sezonda en çok hücum ribaundu alan oyuncu oldu. Bu rekor, daha önce 2014-15 sezonunda 83 ribaunt alan Kızılyıldızlı Boban Marjanovic’indi.

Berk Demir ve Samet Geyik, Olympiacos karşılaşmasında görev almaları halinde kariyerlerinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague maçında forma giymiş olacaklar.

Turkish Airlines Euroleague’de 34 maç sonunda Anadolu Efes toplamda 1213 ve maç başına 35,68 ribaunt ile en çok ribaunt alan dördüncü takım konumunda bulunuyor. Hücum ribaundu kategorisinde ise 428 hücum ribaundu bulunan takımımız maç başına 12,59 ortalama ile bu sıralamada zirvede yer alıyor.

Asist kategorisinde toplam 613 asisti bulunan takımımız maç başına 18,03 asist ile yedinci ve 91,24 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar içinde en değerli üçüncü takım konumunda bulunuyor. Rakip potalara maç başına 82,12 sayı bırakan Anadolu Efes bu sıralamada da üçüncü, maç başına 7,06 top çalma ile beşinci ve 3,38 blok ortalaması ile üçüncü durumda yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • olympiacos
  • Berk Demir
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Jayson Granger
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Tyler Honeycutt
  • Samet Geyik