Serinin ikinci maçı Gaziantep’te...

Anadolu Efes, Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Royal Halı Gaziantep’e konuk oluyor. 19 Mayıs 2016, Perşembe günü Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 18:30’da başlayacak ve NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Anadolu Efes Royal Halı Gaziantep’i Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 83-71 mağlup etmişti. Seride 1-0 öne geçen Anadolu Efes, bu maçtan da galibiyet ile ayrıldığı takdirde yarı finale yükselecek.

Anadolu Efes, Royal Halı Gaziantep maçı ile birlikte Türkiye’deki 1389. resmi maçına çıkacak. Takımımız Spor Toto Basketbol Ligi’nde bugüne kadar 1266, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 20, Türkiye Kupası’nda 99, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 1267. maçına çıkacak olan Anadolu Efes birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1266 karşılaşmada 982 galibiyet, 281 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,57)

Anadolu Efes ile Royal Halı Gaziantep arasında bugüne kadar oynanan 10 karşılaşmada takımımız yedi galibiyet ve üç mağlubiyet elde etti.

Anadolu Efes rakibi ile Türkiye Ligi’nde oynadığı dokuz karşılaşmanın altısında galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda oynanan tek karşılaşmadan da Anadolu Efes sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Anadolu Efes ile Royal Halı Gaziantep play-off uygulamasının başladığı 1983-84 sezonundan itibaren play-off’larda bir kez karşı karşıya geldi. İki takımın play-off çeyrek final mücadelesinde Anadolu Efes serinin ilk maçında rakibini mağlup eden ekip olmuştu.

Anadolu Efes play-off uygulamasının başladığı 1983-84 sezonundan bugüne kadar play-off’larda 244 maça çıktı. 244 karşılaşmada 159 galibiyet ve 85 mağlubiyet alan takımımız % 65,16’lık galibiyet yüzdesi tutturdu.

Etiketler:
  • Spor Toto Basketbol Ligi
  • Royal Halı Gaziantep