Sinan Erdem Spor Salonu’nda Cumhuriyet Bayramı Coşkusu...

Turkish Airlines Euroleague beşinci hafta maçında 28 Ekim 2022, Cuma günü Fenerbahçe Beko’yu konuk ediyoruz. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımızın Fenerbahçe Beko’yu ağırlayacağı bu karşılaşmada Cumhuriyetimizin 99. yılından 100. yılına geçişini seyircilerimiz ile birlikte kutlayacağız. Sinan Erdem Spor Salonu, taraftarlarımıza dağıtılacak olan Türk bayrakları ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kırmızıya boyanacak.

Ayrıca oyuncularımız sahaya üzerinde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası da bulunan özel Cumhuriyet Bayramı Forması ile çıkacak.

Mücadelede “Her Sayı +1 Ağaç Demek” projesi kapsamında, oyuncularımızın kaydedeceği sayılar katlanarak tohum topuna dönüşecek. Ayrıca maç içinde gerçekleştirilecek desibel ölçer etkinliği sırasında taraftarların ulaşacağı desibel seviyesi de yeni tohum topları anlamına gelecek.

Avrupa arenasındaki 772. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 771 karşılaşmada 440 galibiyet ve 331 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,1) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 524. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 523 karşılaşmada 283 galibiyet ve 240 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,1) elde etti.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, Avrupa kupalarında bugüne kadar 20 kez karşılaşırken, takımımız sekiz galibiyet ve 12 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta takımımız bir galibiyet ve bir mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 18 karşılaşmada takımımız yedi galibiyet ve 11 mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in dördüncü haftasında Anadolu Efes, Almanya’nın Alba Berlin takımını Sinan Erdem Spor Salonu’nda 78-74 mağlup etmiş, Fenerbahçe Beko ise İspanya’nın Valencia takımını evinde 79-77 yenmişti. Euroleague’de dördüncü haftanın ardından Anadolu Efes iki galibiyet ve iki mağlubiyet ile sekizinci, Fenerbahçe Beko ise dört galibiyet ile birinci sırada yer alıyor.