Spor Toto Basketbol Ligi’nde rakibimiz Beşiktaş...

Anadolu Efes, Spor Toto Basketbol Ligi altıncı hafta maçında Beşiktaş’a konuk oluyor. 14 Kasım 2015, Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 19.00’da başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Spor Toto Basketbol Ligi’nin beşinci haftasında Anadolu Efes Karşıyaka’yı 91-87 yenmiş, Beşiktaş ise Trabzonspor’u deplasmanda 99-96 mağlup etmişti. Ligde beş haftanın ardından bir maçı eksik Anadolu Efes üç galibiyet bir mağlubiyet ile dokuzuncu sırada, Beşiktaş ise üç galibiyet ve iki mağlubiyet ile beşinci sırada yer alıyor.

Anadolu Efes Beşiktaş maçı ile birlikte Türkiye’deki 1361. resmi maçına çıkacak. Takımımız Spor Toto Basketbol Ligi’nde bugüne kadar 1239, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 20, Türkiye Kupası’nda 98, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 1240. maçına çıkacak olan Anadolu Efes birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1239 karşılaşmada 960 galibiyet, 276 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,48)

Anadolu Efes ile Beşiktaş arasında bugüne kadar oynanan 108 karşılaşmada takımımız 80 galibiyet ve 28 mağlubiyet elde etti.

İki takım arasında Spor Toto Basketbol Ligi’nde oynanan 100 karşılaşmanın 74’ü Anadolu Efes, 26’sı Beşiktaş lehine sona erdi.

İki takım arasında Türkiye Kupası’nda oynanan yedi karşılaşmanın altısından takımımız galibiyet ile ayrılırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda iki ekibin oynadığı tek karşılaşmada Beşiktaş sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Etiketler:
  • Beşiktaş
  • Spor Toto Basketbol Ligi