Spor Toto Basketbol Ligi’nin asist kralı Thomas Heurtel...

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 2015-2016 normal sezonu sona ererken, sezonun istatistik liderleri de unvan ve ödüllerine kavuştu. 30 maçta 24 galibiyet alarak normal sezonu lider tamamlayan Anadolu Efes’in başarılı oyun kurucusu Thomas Heurtel, sezon boyunca yakaladığı 6,11 asist ortalamasıyla sezonun “Asist Kralı” oldu.

27 yaşındaki oyun kurucu, ödülünü Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Finali ilk karşılaşması olan Royal Halı Gaziantep - Anadolu Efes maçı öncesinde aldı. Spor Toto Basketbol Ligi’nin resmi sponsorlarından Leaseplan tarafından ödüllendirilen Heurtel’e ödülünü Spor Toto Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak ile Leaseplan Operasyonlar Direktörü Yavuz Başal verdi.

Sezonu 11 sayı, 6,11 asist ortalamalarıyla tamamlayarak Anadolu Efes’in ligin normal sezonunu zirvede tamamlamasında başrolü oynayan Heurtel, ligin yedinci haftasında oynanan Türk Telekom maçında 13 asist yaparak Spor Toto Basketbol Ligi’nde bu sezon bir maçta en yüksek asist rakamına ulaşan iki oyuncudan biri olmayı da başarmıştı.

Aynı zamanda Thomas Heurtel bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de de maç başına 7,92 asist ortalaması ile zirvede yer alırken, tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında bugüne kadar forma giydiği 111 karşılaşmada toplam 616 asist ile 5,55 asist ortalamasına sahip olan Fransız oyuncu bu kategoride birinciliğini koruyor.

 

Etiketler:
  • Thomas Heurtel