Tahincioğlu All Star 2019 Maçında Üç Oyuncumuz Forma Giyecek...

 

20 Ocak 2018, Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan 22. All Star organizasyonu kadroları açıklandı. Karmaların ilk 5’leri oylama ile basketbolseverler tarafından belirlenirken, Avrupa Karması Başantrenörü olarak görev yapacak olan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman ve Asya Karması Başantrenörü Burak Gören’in eklediği tercihlerinin ardından kadrolar son halini aldı. Buna göre Tahincioğlu All Star Avrupa Karması - Asya Karması maçında Avrupa Karması’nda takım kaptanımız Doğuş Balbay, Adrien Moerman ve Rodrigue Beaubois forma giyecek.

Rodrigue Beaubois ayrıca ING Bank Üç Sayı Yarışması'nda birinci olmak için mücadele edecek.

Geçen sene smaç yarışmasında birinci olan genç oyuncumuz Onuralp Bitim, bu sene de ünvanını korumak için smaç yarışmasında yarışacak.

1990 yılında düzenlenmeye başlayan, 1996 yılında yedincisi düzenlendikten sonra dokuz sene ara verilen organizasyonlarda lacivert beyazlı oyuncuların ağırlığı görülmekte. Bugüne kadar yapılan All Star karşılaşmalarında 78 oyuncu ile Anadolu Efes, organizasyona en fazla sayıda oyuncu gönderen takım oldu.

Eski oyuncularımızdan Glynn Blackwell, 1990 yılında düzenlenen ilk All Star’da “En değerli oyuncu” seçilirken, 2. ve 3. All Star organizasyonlarında Altar Tunçkol üst üste iki kez “3 sayı şampiyonu” oldu. 5. All Star’da bu kez Larry Richard “En değerli oyuncu” ödülüne layık görüldü. 6. All Star organizasyonunda Mustafa Kemal Bitim, Anadolu Efes adına ilk smaç şampiyonu olurken, bir sene sonra Hüseyin Beşok “En değerli oyuncu” ve Petar Naumoski de “3 sayı şampiyonu” olarak duble sevinç yaşadılar. All Star 2010’da ise Sinan Güler smaç şampiyonu, Kaya Peker de Türk-Yabancı Yıldızlar karşılaşmasının en değerli oyuncusu oldu. 2012’de Trabzon’da düzenlenen All Star mücadelesinde ise Sasha Vujacic en değerli oyuncu ödülünü kazanmıştı. 2014’te Mersin’de düzenlenen organizasyonda en değerli oyuncu bu kez Anadolu Efes’ten Semih Erden seçilmişti. 2016 yılında smaç yarışmasında Furkan Korkmaz “Star Wars” temalı smacı ile birinci olmuştu. 2017’de Tyler Honeycutt ayakta duran beş oyuncunun üzerinden yaptığı smaç ile şampiyon olurken, geçtiğimiz yıl da genç oyuncumuz Onuralp Bitim tribünleri ayağa kaldıran smaçları ile şampiyonluğu kazanmıştı.

Eski oyuncularımızdan Tamer Oyguç, All Star organizasyonlarına tam yedi kez katılarak Anadolu Efes tarihinde bu organizasyona en çok katılan oyuncu oldu.

Anadolu Efes’in eski baş antrenörlerinden Aydın Örs takımımızın başında iken dört kez (1992-93, 1993-94, 1994-95, 1995-96), Oktay Mahmuti iki kez (2004-05, 2005-06), David Blatt (2007-08), Ufuk Sarıca (2011-12) ve Velimir Perasovic de (2016-17) birer kez All Star organizasyonlarında baş antrenör olarak görev aldılar.