Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş Sompo Japan’a konuk oluyoruz...

Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi dokuzuncu hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan’a konuk oluyor. 3 Aralık 2017, Pazar günü Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynanacak olan karşılaşma 19:30’da başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin sekizinci haftasında Anadolu Efes Muratbey Uşak’ı Sinan Erdem Spor Salonu’nda 97-84 mağlup etmiş, Beşiktaş Sompo Japan ise Banvit’i deplasmanda 87-83 yenmişti. Ligde sekizinci haftanın ardından Anadolu Efes altı galibiyet ve iki mağlubiyet ile dördüncü, Beşiktaş Sompo Japan da altı galibiyet ve iki mağlubiyet ve averaj ile üçüncü sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Japan maçı ile birlikte Türkiye’deki 1448. resmi maçına çıkacak. Takımımız Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde bugüne kadar 1321, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 21, Türkiye Kupası’nda 102, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1322. maçına çıkacak olan Anadolu Efes birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1321 karşılaşmada 1020 galibiyet, 298 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,21)

Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Japan ile bugüne kadar oynadığı 116 karşılaşmada 83 galibiyet ve 33 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynanan 108 karşılaşmanın 77’sinde takımımız galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan yedi karşılaşmanın altısı Anadolu Efes, biri Beşiktaş Sompo Japan lehine sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Anadolu Efes ile Beşiktaş Sompo Japan arasında oynanan tek karşılaşmada ise gülen taraf Beşiktaş Sompo Japan oldu.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Beşiktaş Sompo Japan
  • Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi