Türkiye Kupası’nda Gaziantep Basketbol ile karşılaşıyoruz...

Anadolu Efes, Türkiye Kupası çeyrek finalinde 14 Şubat Perşembe günü Gaziantep Basketbol ile karşılaşıyor. Ankara Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 17:30’da başlayacak ve Tivibuspor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız bu mücadeleden galip ayrıldığı takdirde yarı finale yükselecek ve 16 Şubat Cumartesi günü Tofaş - Beşiktaş Sompo Japan eşleşmesinin galibi ile finale çıkma mücadelesi verecek.

Anadolu Efes, Gaziantep Basketbol maçı ile birlikte Türkiye’deki 1497. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1366, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 22, Türkiye Kupası’nda 105, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Anadolu Efes, Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 105 karşılaşmada 85 galibiyet ve 20 mağlubiyet elde etti.

Anadolu Efes ile Gaziantep Basketbol arasında bugüne kadar oynanan 16 karşılaşmada takımımız 12 galibiyet ve dört mağlubiyet elde etti.

İki ekip arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan tek karşılaşmada 2012-13 sezonunda Türkiye Kupası Elemeleri’nin Adana ayağında takımımız sahadan 89-72 galip ayrılmıştı.

Anadolu Efes ile Gaziantep Basketbol arasında Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynanan 15 karşılaşmada ise takımımız 11 galibiyet ve dört mağlubiyet elde etti.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Türkiye Kupası
  • Gaziantep Basketbol