Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin Üçüncü Haftasında Konuğumuz Darüşşafaka...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi üçüncü hafta maçında Darüşşafaka’yı konuk ediyoruz. 16 Ekim 2022, Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 15:30’da başlayacak ve beIN Sports 5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ikinci haftasında Aliağa Petkim’i deplasmanda 89-79 mağlup etmiş, Darüşşafaka ise Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i evinde 93-80 yenmişti. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ikinci haftanın ardından takımımız iki galibiyet ile üçüncü, Darüşşafaka ise bir galibiyet ve bir mağlubiyet ile yedinci sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Darüşşafaka maçı ile birlikte Türkiye’deki 1634. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1494, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 24, Türkiye Kupası’nda 112, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1495. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1494 karşılaşmada 1162 galibiyet, 329 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (Galibiyet yüzdesi: % 77,78)

Anadolu Efes, Darüşşafaka ile bugüne kadar oynadığı 71 karşılaşmada 62 galibiyet ve dokuz mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 60 karşılaşmanın 52’sinde takımımız sahadan galibiyet ile ayrılırken, Türkiye Kupası’nda oynanan 11 karşılaşmanın 10’u Anadolu Efes, biri Darüşşafaka lehine sona erdi.

Anadolu Efes - Darüşşafaka karşılaşmasının basın broşürünü indirmek için tıklayın.