Velimir Perasovic: ''Kazanmak için agresif oyunlarını durdurmalıyız...''

Turkish Airlines Euroleague Birinci Tur ikinci haftasında 20 Ekim Perşembe günü Yunanistan’ın Olympiacos takımı ile deplasmanda mücadele edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Velimir Perasovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Olympiacos ile deplasmanda oynadığınız her maçta zorlu bir atmosfer ve mücadele olur. İyi bir takımları, iyi bir antrenörleri ve taraftarları var. Genelde evlerinde daha iyi oynuyorlar. Yunan ekibinin geniş bir kadrosu var, çoğunlukla 12 oyuncularını da maçlarda kullanıyorlar. Euroleague maçları sert ve zorlu geçecek, bunu biliyoruz ve bu duruma alışmalıyız. Kazanmak istiyorsak agresif oyunlarını durdurmalıyız.”

Anadolu Efes’in genç oyuncusu Furkan Korkmaz ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta Baskonia maçında çok iyi oynamamıza rağmen kazanmayı hak ettiğimiz maçtan sonra evimize mağlubiyet ile döndük. Bunu telafi etmek için Olympiacos maçına mutlak galibiyet parolası ile gidiyoruz. Bilindiği gibi Euroleague’de yeni formatta ilk turda 30 maç yapacağız. Play-off hedefimiz doğrultusunda olabildiğince çok maç kazanmalıyız ve minimum seviyede hata yapmalıyız. Fazla hata yapma lüksümüz yok. Bunun için Atina’da galibiyet serisine başlamak istiyoruz. Zor bir atmosfer olacak ama kazanmaktan başka düşüncemiz yok.”

Etiketler:
  • Furkan Korkmaz
  • Velimir Perasovic