Yakup Sekizkök: ”Fauller ve sakatlıklar sebebiyle istediğimiz beşlerle sahada kalamadık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play off çeyrek final ilk maçında Banvit’i 81-72 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman, maç sırasında altığı iki teknik faul sebebiyle diskalifiye oldu. Maç sonrası basın toplantısında konuşan yardımcı antrenörümüz Yakup Sekizkök ise görüşlerini şöyle açıkladı:

"Biz bu maçın çok sert geçeceğini biliyorduk. Banvit takımını iyi tanıyoruz. Ligin ikinci devresinin belki de en iyi takımı. Bunun farkında olduğumuz için Final Four dönüşü iyi hazırlandık, oyuncularımızı da bu maçın şartlarına inandırdık. Bu sayede maçı son çeyrekte kazandığımızı, geri döndüğümüzü düşünüyorum. Teknik ve taktik olarak  söyleyecek bir şey yok çünkü fauller ve sakatlıklar sebebiyle istediğimiz beşlerle sahada kalamadık. Bryant Dunston, Adrien Moerman ve Onuralp Bitim'in ekstra gayreti, Krunoslav Simon ve Doğuş Balbay'ın son çeyrekte oyunu çok iyi yönlendirmeleri ibreyi kendimize çevirmemizi sağladı. Banvit de hiç vazgeçmedi ama dış atışları sayıya çeviremediler, biraz risk aldık içeri gömülerek ama atışları sayıya dönüştüremedikleri için biraz da oyundan düştüler. Bu maç bizim için çok iyi bir test oldu, bütün oyuncularımızın hazır olduğunu gördük. Umuyorum ki Micic ve Buğrahan da aramıza kısa zamanda katılır. Onuralp'in katkısı da bizi çok mutlu etti."

Oyuncumuz Onuralp Bitim ise toplantıda şöyle konuştu: "Çok başa baş ve sert bir maç oldu. Böyle olmasını da bekliyorduk, normal sezon bitti. Hiç bir maçın kolay olmayacağını biliyoruz. Maça istediğimiz gibi başlayamadık, şutları da sokamadık. Sonrasında enerji koyduk, savunma da yapabileceğimizi gösterdik. Ne olursa olsun, günümüzde olmadığımız bir maçta enerjimizle galibiyeti bulduk. Sonraki maçlara daha iyi hazırlanıp, adım adım hedefimize gitmek istiyoruz."
 

Etiketler:
  • Onuralp Bitim
  • Ergin Ataman
  • Yakup Sekizkök