Yarı Finalin İlk Maçında Galatasaray Doğa Sigorta’yı Konuk Ediyoruz...

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play off yarı final ilk maçında Galatasaray Doğa Sigorta’yı konuk ediyoruz. 31 Mayıs 2019, Cuma günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 19:00’da başlayacak ve Tivibu Spor 2 ve TRTSpor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Beş maçlık play off yarı final serisinde üç galibiyete ulaşan takım finale yükselecek ve yarı finalin bir diğer eşleşmesi olan Fenerbahçe Beko - Tofaş eşleşmesinin galibi ile şampiyonluk için mücadele edecek.

Anadolu Efes, Galatasaray Doğa Sigorta maçı ile birlikte Türkiye’deki 1513. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1379, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 22, Türkiye Kupası’nda 108, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1380. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1379 karşılaşmada 1066 galibiyet, 310 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,30)

Anadolu Efes, Galatasaray Doğa Sigorta ile bugüne kadar oynadığı 109 karşılaşmada 81 galibiyet ve 28 mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 100 karşılaşmanın 73’ünde takımımız galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan sekiz karşılaşmanın yedisi Anadolu Efes, biri Galatasaray Doğa Sigorta lehine sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Anadolu Efes ile Galatasaray Doğa Sigorta arasında oynanan tek karşılaşmada ise gülen taraf Anadolu Efes oldu.

Anadolu Efes ile Galatasaray Doğa Sigorta, play-off uygulamasının başladığı 1983-84 sezonundan itibaren play-off’larda bugüne kadar dokuz kez eşleşirken, takımımız bu dokuz eşleşmenin altısından galip ayrılan taraf oldu. Takımımız play-off’larda rakibi ile oynadığı 18 karşılaşmada 11 galibiyet ve yedi mağlubiyet elde etti.

Anadolu Efes play-off uygulamasının başladığı 1983-84 sezonundan itibaren bugüne kadar play-off’larda 269 maça çıktı. 269 karşılaşmada 173 galibiyet ve 96 mağlubiyet alan takımımız % 64,31’lik galibiyet yüzdesi tutturdu.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi
  • Galatasaray Doğa Sigorta