Zalgiris Kaunas deplasmanına Down Sendromu Derneği’nin iki genç üyesi ile birlikte gidiyoruz...

“Gerçek Dostlar, Kromozom Saymaz...”

Anadolu Efes Spor Kulübü, Zalgiris Kaunas ve Special Olympics’in destekleriyle “21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında Down Sendromu Derneği’nden iki genci Zalgiris Kaunas deplasmanına götürecek. Takım uçağında Litvanya’ya seyahat edecek olan gençler, Special Olympics Litvanya bünyesindeki altı Litvanyalı sporcu ile birlikte karşılaşmanın devre arasında seyircileri selamlayacak. Anadolu Efes Spor Kulübü, gerçekleştireceği bu çalışmayla birlikte iki ülke toplumu için değerli bir farkındalık yaratacak.

Bugüne kadar imza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çektiği tüm konularda toplumsal farkındalık yaratan Anadolu Efes Spor Kulübü, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında Down Sendromu Derneği’nin iki değerli genç üyesinin, 21 Mart’taki Zalgiris Kaunas karşılaşmasını yerinde izlemesini sağlayacak.

Anadolu Efes Spor Kulübü, Down Sendromu Derneği, Zalgiris Kaunas ve Special Olympics Litvanya iş birliğiyle düzenlenecek organizasyon sırasında Down Sendromu Derneği’nden yetkililer de bu seyahatlerinde konuklara eşlik edecek.

Maç günü Zalgirio Arena’da Special Olympics’in altı down sendromlu sporcusuyla da buluşacak olan çok değerli konuklar, karşılaşmanın devre arasında tüm taraftarları selamlayacak.

Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes maçı ayrı bir önem kazanacak...

41 yıldır basketbol aracılığıyla Türkiye ve dünya için katma değer yaratma misyonunu sürdüren Anadolu Efes, bu çalışmayla birlikte iki ülke toplumu için değerli bir farkındalık yaratırken Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes karşılaşmasının ayrı bir önem kazanmasını da sağlayacak.

Karşılaşmada Down Sendromu Derneği'nin Dünya Down Sendromu Günü'ne dikkat çekmek için kullandığı  “Gerçek Dostlar, Kromozom Saymaz" sloganının yazılı olduğu bir pankart da açılacak.

Anadolu Efes oyuncularıyla da bir araya gelecekler...

Ayrıca down sendromlu gençler, organizasyon süresince başantrenör Velimir Perasovic’in yanı sıra teknik kadro ve Anadolu Efes oyuncularıyla bir araya gelme fırsatı da yakalayacak.

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün değerli konukları, yine takım uçağıyla birlikte 22 Mart Çarşamba günü İstanbul’a dönüş yapacak.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Zalgiris Kaunas
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Down Sendromu Derneği
  • Special Olympics