Anadolu Efes Spor Kulübü’ne üst üste ikinci sezon Türk sporculara süre verme ödülü...

Türk basketbolunun lokomotifi Anadolu Efes Spor Kulübü, üst üste ikinci kez “Türk Sporcuların Yetişmesine Katkı Veren Kulüpleri Teşvik Projesi”nde ödüle hak kazandı. 2014-2015 sezonunda bu anlamlı projede ilk sırada yer alarak teşvik ödülü elde eden Anadolu Efes, bu sezon ise Türk oyunculara en çok süre veren ikinci takım oldu. Anadolu Efes Spor Kulübü’nde 2015-2016 sezonu boyunca, Doğuş Balbay, Birkan Batuk, Ahmet Düverioğlu, Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Oğulcan Baykan ve Emircan Koşut forma giydi. Anadolu Efes 24 yaş altında milli takımlarımızda yer alan oyunculara da en fazla süre veren takım oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2014-2015 sezonunda başladığı ve bu sezon da sürdürdüğü “Türk Sporcuların Yetişmesine Katkı Veren Kulüpleri Teşvik Projesi”yle ilgili değerlendirme sonuçlandı. 

Basketbolda ilklerin kulübü Anadolu Efes, yapılan değerlendirme sonucunda Spor Toto Basketbol Ligi’nin 24 yaş altındaki Türk sporcularına en çok süre veren ikinci takım oldu.

Anadolu Efes, Türk Milli Takımlarının Avrupa ve Dünya şampiyonalarına en güçlü kadrolarla katılabilmesi için A Milli Takım’da yer alan veya seçilebilecek kapasitedeki sporcuların kulüp takımlarında daha fazla süre ve sorumluluk alarak oynatılmasını teşvik etmek amacıyla uygulanan projede geçtiğimiz sezonu da birinci sırada tamamlamıştı.

Anadolu Efes Spor Kulübü aynı zamanda 2016 Rio Olimpiyatları için eleme turu oynayacak A Milli Basketbol Takımı’nın aday kadrosuna Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay ve Furkan Korkmaz’ı göndererek A Milli Takım’da en çok oyuncuyla temsil edilen takımlar arasında yer aldı. 

Anadolu Efes, kuruluş amaçları arasında yer alan Türk basketboluna yetenekli Türk oyuncular kazandırmaya ve ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmeye devam edecek.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Doğuş Balbay
  • Birkan Batuk
  • Cedi Osman
  • Emircan Koşut
  • Furkan Korkmaz
  • Oğulcan Baykan
  • Ahmet Duverioğlu