Haftanın en değerli performansı Beaubois’dan...

Turkish Airlines Euroleague’in üçüncü haftasında Khimki’yi deplasmanda 85-84 mağlup ettiğimiz karşılaşmada 30 verimlilik puanı toplayan oyuncumuz Rodrigue Beaubois, haftanın en değerli performansına imza attı.

Khimki maçında 30:35 dakika sahada kalan Beaubois, mücadeleyi 26 sayı, 4 ribaunt ve 4 asist ile tamamladı.

Beaubois ile birlikte 30 puan toplayan bir diğer oyuncu Maccabi Fox Tel Aviv'li Scottie Wilbekin de birinciliğin ortağı oldu. 26’şar puan toplayan AX Armani Exchange Milan’dan Nemanja Nedovic ve Darüşşafaka Tekfen’den Michael Eric de, Beaubois ve Wilbekin’i takip eden oyuncular oldu.

Rodrigue Beaubois ayrıca Khimki potasına bıraktığı 26 sayı ile haftanın en çok sayı atan ikinci oyuncusu oldu. Sıralamada birinciliği 28 sayı ile Scottie Wilbekin, üçüncülüğü de 25 sayı ile Khimki’den Alexey Shved aldı.

Başarılı oyuncumuz Adrien Moerman da yaptığı üç top çalma ile haftanın en çok top çalan oyuncularından oldu. Moerman birinciliği, Panathinaikos Opap’tan Nick Calathes, AX Armani Exchange Milan’dan Arturas Gudaitis, Real Madrid’ten Facundo Campazzo, Bayern Münih’ten Maodo Lo ve Barcelona Lassa’dan Chris Singleton ile paylaştı.

Moerman ayrıca Khimki karşısında aldığı dokuz ribaunt ile haftanın en çok ribaunt alan üçüncü oyuncusu oldu. Sıralamada birinciliği 11’er ribaunt ile Real Madrid’ten Walter Tavares ve Darüşşafaka Tekfen’den Michael Eric paylaşırken, ikinciliği ise 10 ribaunt ile Olympiacos’tan Nikola Milutinov elde etti.

Karşılaşmanın bitimine saniyeler kala attığı uzak mesafeli üç sayılık basket ile galibiyetin mimarlarından olan takım kaptanımız Doğuş Balbay da karşılaşmada yaptığı altı asist ile haftanın en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ikinci oldu. Sıralamada birinciliği dokuz asist ile Panathinaikos Opap’tan Nick Calathes elde ederken, Maccabi Fox Tel Aviv’den Deandre Kane, Herbalife Gran Canaria’dan Clevin Hannah, Olympiacos’tan Nigel William-Goss ve Zalgiris Kaunas’dan Nate Wolters da altışar asist ile ikinciliği Doğuş Balbay ile paylaştılar.

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Rodrigue Beaubois