Luca Banchi: “Oyuncularımız ‘Ya Tamam Ya Devam’ Mücadelesinde Olağanüstü Performans Sergiledi…”

Turkish Airlines Euroleague play-off dördüncü maçında Panathinaikos Aktor’u 85-82 mağlup eden ve seriyi 2-2’ye taşıyan Anadolu Efes’te coach Luca Banchi maçtan sonra görüşlerini şöyle açıkladı:

“Başa baş geçen, son derece büyük mücadelenin yaşandığı bir maç daha izledik. Kırk dakika boyunca mücadele gerçekten çok üst seviyedeydi. Maç boyunca öne geçen takım sürekli değişti. Baktığınızda, bu play-off serisini oynayan her iki takım da ne seviyede basketbol oynadıklarını bizlere bir kez daha gösterdi. Bu açıdan bakıldığında, her iki takımın da beşinci maçı oynamayı hak ettiğini düşünüyorum. Elbette, play-off’ta ortaya koydukları mücadeleden dolayı oyuncularımı da tebrik ediyorum. Çok savaştılar, müthiş bir mücadele ortaya koydular. Olağanüstü bir şekilde odaklandılar. Ve belki de serinin sonunu getirebilecek bir maçta, “ya tamam ya devam” mücadelesinde olağanüstü bir performans sergilediler. Play-off’a gelmeden önce sekiz maç üst üste kazanarak zaten müthiş bir seri yakalamıştık. Şimdi de, Panathinaikos Aktor’a karşı 2-1 gerideyken olağanüstü bir maç kazanarak seriyi eşitledik. Sakin kaldık ve odaklandık. Özellikle oyuncularımızın bugün ortaya koyduğu karakter nedeniyle onları bir kez daha tebrik etmek istiyorum."

Başarılı oyuncumuz Elijah Bryant ise basın toplantısında şöyle konuştu: “Bu akşam önemli olan kazanmaktı. Onlar da çok büyük bir mücadele ortaya koydular ama sonunda galibiyeti elde eden taraf biz olduk. Günün sonunda baktığım tek şey kazandık mı, kaybettik mi? Belki ben hiç sayı atmamış olabilirim ama önemli olan, maçın sonunda kazanan taraf olmamız. Kendi performansımı da bu şekilde değerlendiriyorum. Sonrasında videoları izlediğimde, maçı analiz ettiğimde, “Hangi yönlerimi geliştirebilirim?” sorusunu soruyorum ve değerlendirmemi buna göre yapıyorum. Dolayısıyla, “Bu benim en iyi maçımdı, en iyi performansımdı” gibi bir değerlendirme yapmıyorum. Burada benim için en öne çıkan duygu; şükran ve minnet. Bu seviyede basketbol oynuyor olmak, bu seviyenin beşinci maçını oynamak, bana büyük bir minnet ve şükran duygusu yaşatıyor. Bu duygu bende çok baskın. Günün sonunda bunun bir basketbol maçı olduğunu unutmamak gerekiyor. Kazanmak da var, kaybetmek de… Ama biz yolumuza devam edeceğiz.”