All Star’da dört Anadolu Efes’li...

18 Ocak Pazar günü Ankara Arena’da gerçekleştirilecek olan 18. All Star organizasyonu kadroları bugün düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Anadolu Efes'ten Alper Yılmaz’ın katıldığı toplantıda açıklanan kadrolara göre All Star 2015 Organizasyonu'nda Asya Karması - Avrupa Karması maçında Anadolu Efes’ten dört oyuncu forma giyecek.

Basketbolseverlerin oyları sonucunda bu yılki All Star karşılaşmasında Avrupa Karması’nda Cedi Osman, Dario Saric, Furkan Korkmaz ve Milko Bjelica mücadele edecek.

Genç oyuncumuz Furkan Korkmaz smaç yarışmasında mücadele ederken, Milko Bjelica da üç sayı yarışmasında birinci olmak için mücadele edecek.

Ayrıca All Star mücadelesinde Avrupa Karması’nın takım menajerliğini Anadolu Efes Sportif Hizmetler Müdürü Alper Yılmaz üstlenecek.

1990 yılında düzenlenmeye başlayan, 1996 yılında 7.’si düzenlendikten sonra 9 sene ara verilen organizasyonlarda lacivert beyazlı oyuncuların ağırlığı görülmekte. Bugüne kadar yapılan All Star organizasyonlarında tam 66 Anadolu Efes’li oyuncu forma giydi.

Eski oyuncularımızdan Glynn Blackwell 1990 yılında düzenlenen ilk All Star’da “En değerli oyuncu” seçilirken, 2. ve 3. All Star organizasyonlarında Altar Tunçkol üst üste iki kez “3 sayı şampiyonu” oldu. 5. All Star’da bu kez Larry Richard “En değerli oyuncu” ödülüne layık görüldü. 6. All Star organizasyonunda Mustafa Kemal Bitim, Anadolu Efes adına ilk smaç şampiyonu olurken, bir sene sonra Hüseyin Beşok “En değerli oyuncu” ve Petar Naumoski de “3 sayı şampiyonu” olarak duble sevinç yaşadılar. All Star 2010’da ise Sinan Güler smaç şampiyonu, Kaya Peker de Türk-Yabancı Yıldızlar karşılaşmasının en değerli oyuncusu oldu. 2012’de Trabzon’da düzenlenen All Star mücadelesinde ise Sasha Vujacic en değerli oyuncu ödülünü kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl Mersin’de düzenlenen organizasyonda en değerli oyuncu bu kez Semih Erden seçilmişti.

Anadolu Efes tarihinin önemli oyuncularından Tamer Oyguç ise All Star organizasyonlarına tam yedi kez katılarak Efes tarihinde bu organizasyona en çok katılan oyuncu oldu.

Anadolu Efes’in eski başantrenörlerinden Aydın Örs lacivert beyazlıların başında iken üst üste dört kez (1992-93, 1993-94, 1994-95, 1995-96), Oktay Mahmuti üst üste iki kez (2004-05, 2005-06), David Blatt (2007-08) ve Ufuk Sarıca da (2011-12) birer kez All Star organizasyonunda coach olarak görev aldı.

Etiketler:
  • Cedi Osman
  • Dario Saric
  • Furkan Korkmaz
  • Milko Bjelica
  • Alper Yılmaz
  • All Star 2015