Anadolu Efes CSKA Moskova deplasmanında...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Top 16 F Grubu 10. hafta karşılaşmasında 13 Mart 2015, Cuma günü Rusya’nın CSKA Moskova takımı ile deplasmanda mücadele ediyor. USH CSKA Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma TSİ 19.00’da başlayacak ve Lig TV 3 ile NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 524. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 523 karşılaşmada 298 galibiyet ve 225 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,0) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 276. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 275 karşılaşmada 141 galibiyet ve 134 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,3) elde etti.

Anadolu Efes ile CSKA Moskova bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda 20 kez karşılaşırken, dokuz karşılaşma Anadolu Efes, 11 karşılaşma CSKA Moskova galibiyeti ile sona erdi. Top 16’nın üçüncü haftasında iki ekip arasında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes 78-69 kaybetmişti.

Euroleague’de Top 16 F Grubu dokuzuncu haftasında Anadolu Efes Unicaja Malaga’ya deplasmanda 93-90 mağlup olmuş, CSKA Moskova ise Laboral Kutxa deplasmanında 81-74 kazanmıştı. Anadolu Efes dokuz haftanın ardından dört galibiyet ve beş mağlubiyet ile dördüncü, CSKA Moskova ise yedi galibiyet ve iki mağlubiyet ile üçüncü sırada bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Top 16’nın son haftalarında ne yazık ki arzu ettiğimiz sonuçları alamadık. Artık play-off’lar için son düzlüğe giriyoruz ve telafisi olmayan maçlar başlıyor. Hedefimiz olan bir üst tura ulaşmak için bu hafta Moskova deplasmanında mücadele edeceğiz. CSKA Moskova çok güçlü bir takım olsa da, iki hafta önce evlerinde yenildiler. Biz de galibiyet için tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Amacımız beşinci sırada ve bizimle aynı puanda bulunan Laboral Kutxa’dan uzaklaşmak ve play-off’lara adım atmak. Zor maç olacağının bilincindeyiz ama kalan beş maçımız da final havasında geçecek ve bu beş maçtan da maksimum sayıda galibiyet çıkarmak arzusundayız...”

Etiketler:
  • euroleague
  • CSKA Moskova