Anadolu Efes Darüşşafaka’ya şans tanımadı: 89-70

Türkiye Kupası Elemeleri B Grubu ikinci maçında Darüşşafaka ile karşılaşan Anadolu Efes mücadeleden 89-70 galip ayrıldı. Kayseri Kadir Has Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da Anadolu Efes 51-39 önde tamamladı.

Karşılaşmaya Draper, Furkan, Perperoglou, Bjelica ve Lasme beşi ile başlayan Anadolu Efes’te ilk sayılar Lasme’den geldi. Furkan’ın üç sayılık basketi ile üçüncü dakikada ilk kez 7-4’lük skor ile öne geçen Anadolu Efes, Saric ve Bjelica ile skor üreterek beşinci dakikayı da 16-11 üstünlükle geçti. İlk çeyreğin ikinci yarısında Bjelica ve Perperoglou’nun sayıları sonrasında 8.40’ta Lasme’nin şık alley-oop smacı ile takımımız farkı çift haneli sayılara çıkardı: 26-16. Kalan süre içinde rakip takımın bir sayısının ardından ilk 10 dakikayı takımımız 26-17 önde geçti. İkinci periyoda Lasme’nin isabeti ile başlayan takımımızda Cedi ve Bjelica’nın sayıları sonrasında Janning de skorda devreye girerken, Amerikalı oyuncumuzdan dört dakika içinde gelen 16 sayı ile devrenin son 2.20 dakikasına 14 sayılık Anadolu Efes üstünlüğü ile girildi: 47-33. Kalan süre içinde Deniz ve Draper’ın pota altı isabetleri ilk yarının skorunu belirledi: 51-39.

İkinci yarıya Draper ve Cedi’nin sayıları ile başlayan takımımız farkı koruyarak 25. dakikaya da 62-49 önde girdi. Pota altında etkili olan Lasme’nin sayılarına Draper ve Okben de destek verince Anadolu Efes final çeyreğine 73-62 üstünlük ile girdi. Son periyotta ilk basketimiz Doğuş’tan gelirken, Cedi ve Perperoglou ikilisinin elinden bulduğumuz sayılar ile 34. dakikayı takımımız 13 sayı fark ile önde geçti: 79-66. Rakibin 6-0’lık serisi ile 35.30’da 79-70 ile fark dokuz sayıya inse de, Cedi ve Perperoglou ile hemen vitesi artıran ekibimizde Furkan ve günün başarılı ismi Bjelica’dan gelen isabetler ile Anadolu Efes karşılaşmadan 19 sayı fark ile galip ayrıldı: 89-70.

Anadolu Efes’te Milko Bjelica karşılaşmanın “En Değerli Oyuncusu” seçildi.

Anadolu Efes Türkiye Kupası Elemeleri’ndeki üçüncü ve son maçında yarın (7 Ekim Salı) 19:00’da Kayseri Kadir Has Spor Salonu’nda Beşiktaş ile karşılaşacak. Takımımız bu karşılaşmadan galip ayrıldığı takdirde Türkiye Kupası Sekizli Finalleri’ne katılmaya hak kazanacak.

Etiketler:
  • Türkiye Kupası
  • Darüşşafaka