Anadolu Efes haftanın maçında Zalgiris deplasmanında...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu birinci tur sekizinci hafta karşılaşmasında 4 Aralık 2014, Perşembe günü Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımı ile deplasmanda karşılaşıyor. Zalgirio Arena’da oynanacak olan ve Euroleague tarafından “Haftanın Maçı” olarak belirlenen karşılaşma TSİ 21.45’te başlayacak ve Lig TV 3 ile NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 512. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 511 karşılaşmada 293 galibiyet ve 218 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,3) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 264. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 263 karşılaşmada 136 galibiyet ve 127 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Zalgiris Kaunas bugüne kadar birbirleri ile 11 kez karşı karşıya gelirken, Anadolu Efes üç, Zalgiris Kaunas ise sekiz galibiyet elde etti. İki ekibin bu sezon ilk turun üçüncü haftasında İstanbul’da oynadıkları karşılaşmayı Anadolu Efes 65-62 kaybetmişti.

Euroleague'in yedinci haftasında Anadolu Efes Sassari’yi 85-62 mağlup etmiş, Zalgiris Kaunas ise Nizhny Novgorod deplasmanında 61-55 kazanmıştı. Yedinci haftanın ardından A Grubu'nda Anadolu Efes beş galibiyet ve iki mağlubiyet ile zirveye ortak olurken, Zalgiris Kaunas dört galibiyet ve üç mağlubiyet ile üçüncü durumda bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “İstanbul’da yenildiğimiz Zalgiris ile bu kez deplasmanda çok önemli bir maça çıkacağız. Bu nedenle çok iyi oynamamız ve çok iyi mücadele etmemiz gerekecek. Sakat oyuncularımıza Cedi’nin de eklenmesi bizim için önemli bir dezavantaj oldu. Basketbola çok hakim olan Litvanya’da galip gelmemiz için 40 dakika boyunca iyi oynamamız şart. Bunu başarabildiğimiz takdirde İstanbul’a galibiyet ile dönebileceğimizi düşünüyorum. Buradan çıkaracağımız bir galibiyet bize Top 16’nın kapılarını açacağı gibi, son hafta deplasmanda oynayacağımız Real Madrid maçını da grupta liderlik mücadelesi haline getirecek. Bütün bu gerçekleri alt alta koyduğumuz zaman Zalgiris Kaunas maçının ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor..."

Etiketler:
  • euroleague
  • Zalgiris Kaunas