Anadolu Efes ''ilk çeyrekte en az sayı yeme rekoru’nu'' kırdı...

Euroleague ilk tur sekizinci hafta mücadelesinde Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını deplasmanda 66-57 mağlup ederek Top 16’ya yükselmeyi garantileyen Anadolu Efes karşılaşmanın ilk çeyreğini 16-2 önde geçerken, ilk periyot skoru ile birlikte karşılaşma Euroleague tarihinde ilk çeyrekte bir takımın en az sayı yediği maç oldu.

Daha önce 2008-09 sezonunda ilk turda Barcelona’nın Montepaschi Siena’yı konuk ettiği mücadelede ev sahibi Barcelona ve yine aynı sezonda bu kez çeyrek finalde CSKA Moskova’nın Partizan’ı ağırladığı karşılaşmada CSKA Moskova mücadelelerin ilk çeyreklerinde rakiplerine üçer sayı izni vermişlerdi.

Anadolu Efes Zalgiris Kaunas karşısında ilk 10 dakikada potasında gördüğü iki sayı ile bugüne kadar Euroleague tarihinde bir çeyrekte en az sayı yeme rekorunu da egale etti. 2004-05 sezonunda Top 16 etabında Efes Pilsen’in Benetton Treviso’yu 52-43 mağlup ettiği karşılaşmada takımımız rakibine üçüncü çeyrekte sadece iki sayı izni vermişti. Ayrıca 2009-10 sezonunda Top 16 etabında Maroussi’nin Partizan’ı 57-49 yendiği karşılaşmada ev sahibi ekip ikinci çeyrekte iki sayı kaydetmişti.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes