Anadolu Efes kritik Malaga deplasmanında...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Top 16 F Grubu dokuzuncu hafta karşılaşmasında 6 Mart 2015, Cuma günü İspanya’nın Unicaja Malaga takımı ile deplasmanda mücadele ediyor. Martin Carpena Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma TSİ 22.00’de başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 523. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 522 karşılaşmada 298 galibiyet ve 224 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,1) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 275. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 274 karşılaşmada 141 galibiyet ve 133 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,5) elde etti.

Anadolu Efes ile Unicaja Malaga bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda 13 kez karşılaşırken, yedi karşılaşma Anadolu Efes, altı karşılaşma Unicaja Malaga galibiyeti ile sona erdi. Top 16’nın ikinci haftasında iki ekip arasında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes 74-70 kazanmıştı.

Euroleague’de Top 16 F Grubu sekizinci haftasında Anadolu Efes Laboral Kutxa’ya 87-84 mağlup olmuş, Unicaja Malaga ise Olympiacos’a deplasmanda 77-72 yenilmişti. Anadolu Efes sekiz haftanın ardından dört galibiyet ve dört mağlubiyet ile dördüncü, Unicaja Malaga ise bir galibiyet ve yedi mağlubiyet ile sekizinci sırada bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Top 16’nın sekizinci haftasında Laboral Kutxa karşısında hesaplarımızda olmayan bir sonuç aldık. Bu yenilgiyi dengelemek için Malaga deplasmanında mutlaka kazanmalıyız. Unicaja Malaga’nın -her ne kadar bir galibiyet ile grubumuzun son sırasında yer alsa da- matematiksel olarak play-off’lara yükselme şansı var. Ve bu şanslarını da kendi evlerinde zorlamak isteyeceklerdir. Sakinliğimizi elden bırakmadan ilk maçta olduğu gibi Unicaja Malaga’yı yine yenmek ve bir üst tur hesaplarımız doğrultusunda haftayı kayıpsız geçmek arzusundayız...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Unicaja Malaga