Anadolu Efes Novgorod deplasmanında...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu birinci tur dördüncü hafta karşılaşmasında 6 Kasım 2014, Perşembe günü Rusya’nın Nizhny Novgorod takımı ile deplasmanda mücadele ediyor. CEC Nagorny Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma TSİ 18.00’de başlayacak ve Lig TV 3 ile NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 508. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 507 karşılaşmada 290 galibiyet ve 217 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,2) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 260. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 259 karşılaşmada 133 galibiyet ve 126 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,4) elde etti.

Anadolu Efes ile Nizhny Novgorod birbirleri ile ilk kez karşı karşıya gelecek.

Euroleague'in üçüncü haftasında Anadolu Efes Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımına 65-62 mağlup olmuş, Nizhny Novgorod ise Real Madrid deplasmanında 112-83 kaybetmişti. Üçüncü haftanın ardından A Grubu'nda Anadolu Efes iki galibiyet ve bir mağlubiyet ile üçüncü, Nizhny Novgorod ise bir galibiyet ve iki mağlubiyet ile beşinci sırada yer alıyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz hafta maalesef evimizde Zalgiris’e mağlup olduk. Hedeflerimiz doğrultusunda üst turlara yükselmek için evimizde kaybetmek istemiyorduk. Şimdi bu yenilgiyi deplasman galibiyetleri ile telafi etmemiz gerekiyor. Nizhny Novgorod Euroleague için belki yeni bir takım ama VTB Ligi’nde yollarına kayıpsız devam ediyor ve yenilgisiz lider durumda. Avrupa arenasında hiç bir takımı hafife almamak gerekiyor. Rus ekibi % 48.7 iki sayılık atış denemesi ile bizimle birlikte bu kategoride zirvede yer alıyor ve ayrıca şu an en çok hücum ribaundu alan takım konumundalar. Özellikle boyalı alanı çok kullanıyorlar. Bilindiği gibi Krstic bir süre aramızda olamayacak, biz de takım olarak birbirimize kenetlenip sakat oyuncularımızın yokluğunu hissettirmemek için elimizden geldiği kadar çok çalışıp mücadele etmeliyiz. Nizhny Novgorod da doğal olarak Top 16’ya yükselmek istiyor, galip gelerek onları kendimizden uzaklaştırmak istiyoruz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Nizhny Novgorod