Anadolu Efes, One Team Projesi’nde öğrencilerin gelecek planlarına yön verdi...

Kuruluşundan bugüne sosyal sorumluluk projelerine şampiyonluklar kadar önem veren Anadolu Efes Spor Kulübü’nün 2015-2016 sezonu Euroleague One Team çalışmaları sonuçlandı. Kulüp antrenörleri ve Euroleague One Team elçisi Cedi Osman’ın katıldığı 8 haftalık çalışmalarla birlikte öğrencilerin tüm derslere olan ilgi ve motivasyonlarının artması sağlanırken geleceğe yönelik planlarının oluşmasına yön verildi.

Anadolu Efes Spor Kulübü, Turkish Airlines Euroleague One Team Projesi kapsamında yaptığı çalışmalarla Tozkoparan Ortaokulu’nda eğitim-öğretimi basketbolla aynı platformda buluştururken öğrencilere gelecek planları yapma ve gerçekleştirme hakkında motivasyon verdi.

One Team çalışmalarına altyapı antrenörlerinden Cenk Yıldırım, Berat Şakrakdil ve Efe Şen’in yanı sıra Euroleague One Team elçisi Cedi Osman da katıldı.

Anadolu Efes Spor Kulübü 14 Yaş Altı Takımı’nın antrenörlüğünü ve Pertevniyal A Takımı’nın yardımcı antrenörlüğünü yürüten Cenk Yıldırım projeyle ilgili şu açıklamaları yaptı: “One Team çalışmalarımızda sıradan bir basketbol eğitiminin ötesine geçerek, öğrenci arkadaşlarımızın kişisel gelişimlerine destek olmaya çalıştık. Özellikle başarının, paylaşarak ve kararlılıkla geleceği olgusunu aktarırken öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerine de özen gösterdik. Çalışmalar sırasında bizleri ağırlayan Tozkoparan Ortaokulu yetkililerine teşekkür ederiz.”

Erken yaşta okulu terk etme sorunuyla ilgili farkındalık yaratıldı

Anadolu Efes Spor Kulübü tarafından erken yaşta okulu terk etme sorunuyla ilgili farkındalık yaratmak için düzenlenen One Team Projesi’nin başarısı, çalışmalar sonrasında yapılan memnuniyet anketiyle kanıtlandı. Öğrencilerin “One Team bana gelecek planlarıma ulaşabileceğime dair motivasyon verdi” sorusuna verdiği % 90 “kesinlikle katılıyorum” cevabıyla, hedeflenen başarı elde edildi.  

Cedi Osman da deneyimlerini paylaştı

Anadolu Efes Spor Kulübü One Team elçisi Cedi Osman, yapılan çalışmalarla ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Tozkoparan Ortaokulu’nda yaptığımız çalışmalarda öğrenci arkadaşlarımızla, basketbol ve hayat deneyimlerimizi paylaşırken okulda edinilen bilgilerin insan hayatındaki önemini vurguladık. Çünkü okul, bir öğrencinin olabileceği en doğru ve en güvenli yer. Bu nedenle yaptığımız çalışmalarla öğrenci arkadaşlarımızın gelecek planı oluşturmalarına katkı sağlamamız bizi çok mutlu etti.”

“Öğrencilerimizin motivasyonları arttı”

Okul Müdürü Uğur Salih Korhan ise One Team Projesi’yle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Öğrencilerimizin geleceğine yön veren One Team çalışmalarının okulumuzda yapılması hem bizim hem de öğrencilerimizin adına büyük bir şans oldu. One Team Projesi’yle birlikte öğrencilerimizin tüm derslerine olan ilgi ve motivasyonunun arttığına şahitlik ettik. Okulumuzu seçtikleri için Anadolu Efes Spor Kulübü yetkililerine teşekkür ederiz.”

Anadolu Efes Spor Kulübü, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla Türk sporuna ve basketbol dünyamıza yön vermeye devam edecek.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Cedi Osman
  • One Team
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Berat Şakrakdil
  • Efe Şen