Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Yeni Logosu, Dünyaca Ünlü Brown&co Tarafından Tasarlandı...

Türk sporuna sportif başarıların yanı sıra pazarlama faaliyetleri, iletişim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ve altyapı eğitim sistemi ile yol gösteren Anadolu Efes Spor Kulübü, yeni logosunun lansmanını 2018-2019 sezonu öncesinde gerçekleştirdi.

Daha önce Anadolu Efes markaları için ürettiği kurumsal kimlik çalışmaları ile firmaya World Branding Awards’ta “Yılın Markası” ödülünü kazandıran Brown&co tarafından tasarlanan yeni logonun merkezinde “Alev Alan Yıldız” figürü yer alıyor. Yeni logonun lansman filmi “Hazırsan Başlıyoruz” mesajı ile yayınlanırken Brown&co kurucusu Dave Brown ise büyük beğeni toplayan logonun, kapsamlı ve doğru brief sayesinde tasarlandığını söyledi.

Tasarım aşaması öncesinde geniş katılımlı bir araştırma süreci gerçekleştirdiklerini, aralarında oyuncuların, taraftarların, kulüp partnerlerinin, antrenörlerin, basın mensuplarının, EuroLeague ve Türkiye Basketbol Federasyonu gibi kulüp paydaşı olan alanında uzman 13 farklı gruptan 40’tan fazla kişi taraftarlarından fikir aldıklarını söyleyen Brown, logonun tasarım süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Anadolu Efes Spor Kulübü’nün yeni logosunu tasarlamaktan dolayı kendimizi çok ayrıcalıklı hissediyoruz ve gururluyuz.

Tasarım aşamasına geçmeden önce kulüp yetkililerinden kapsamlı ve ihtiyaçların net bir şekilde belirtildiği bir brief aldık. Başarılı kurumsal kimlik çalışmaları, kapsamlı ve doğru brief sayesinde oluşturulur.

Aldığımız brief’in ardından kapsamlı bir araştırma süreci de gerçekleştirdik. Kulübün paydaşı olan 13 kuruluştan farklı alanlarda uzman 40’tan fazla kişi ve Anadolu Efes taraftarlarının katıldığı araştırma sürecinde kulüp logosuna yönelik beklentileri belirledik. Sonrasında ise spor ekosistemindeki trendler ile ilgili araştırmalar yaptık.

Bu prensiplere dikkat ederek tasarladığımız yeni logonun merkezinde adanmışlığa, gelişmeye ve hiçbir zaman pes etmemeye vurgu yapan mavi ok ile zaferleri, liderliği, etik kuralları, altyapı eğitim sistemini ve tutkuyu simgeleyen meşalenin birleşiminden doğan Alev Alan Yıldız figürüne yer verdik. Anadolu Efes Spor Kulübü, yeni logosu ile birlikte herkese şu mesajı veriyor:

Biz hep kararlılıkla daha ileriye gitmeye çalışıyoruz ve asla pes etmiyoruz. Biz Anadolu Efes’iz ve parlıyoruz!”

Dave Brown’ın açıklamalarının tamamını izlemek için:


Alper Yılmaz: “Yeni logomuz, Anadolu Efes ekolünü geleceğe taşıyor”

2018 - 2019 sezonuna büyük bir heyecan ve yepyeni bir kulüp kimliği ile hazırlandıklarını belirten Anadolu Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz ise şu açıklamaları yaptı:

“Kulüp olarak her zaman yaptığımız gibi yeni logomuzun lansmanı sürecinde de kurum kimliği ve logo tasarımı konusunda en iyi ajanslardan biriyle çalıştık. Daha önce de Anadolu Efes markaları için çok başarılı kurumsal kimlik çalışmaları ve logolar üretmiş olan İngiliz Brown&co, kulübümüz için yeni nesil ve modern bir logo tasarladı.

Tasarım süreci boyunca kendilerinin yaklaşımlarını ve fikirlerini çok beğendik. Ortaya çıkan sonuçtan da büyük mutluluk duyduk. Yeni logomuz, Anadolu Efes ekolünü geleceğe taşıyor. Yeni logomuzun, 2018 – 2019 sezonu ve gelecek dönemde kulübümüze başarılar getirmesini diliyoruz.

2018 - 2019 sezonunda Turkish Airlines EuroLeague ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde ev sahibi olacağımız karşılaşmalar için herkesi maçlarımıza bekliyoruz.”

Yeni logo, “Hazırsan Başlıyoruz” lansman filmi ile tanıtıldı

2018 - 2019 sezonuna #BenimYerimBurası mottosu ile başlayan Anadolu Efes Spor Kulübü, Brown&co imzalı yeni logosunu ise “Hazırsan Başlıyoruz” isimli lansman filmi ile tanıttı. Sosyal medya platformlarında büyük ilgi gören lansman filmi, pek çok kişi tarafından paylaşıldı.
 


Anadolu Efes Spor Kulübü Yeni Logosu Lansman Filmi Künyesi:

Reklamveren:
Anadolu Efes Spor Kulübü
Reklamveren Ekibi: Gökçe Dayı, Gökhan Taşdıvar, Utku Yusuf Özciğer
Kreatif Ajans: 12 Creative Agency
Kreatif Direktör: Can Yılmaz
Yaratıcı Ekip: Ceyhun Türkeş, Zafer Yılmaz, İlker Turan
Müşteri İlişkileri Ekibi: Anıl Yüksel, Rıdvan Gürses
Stratejist: Zafer Yılmaz
Metin Yazarı: İlker Turan
Grafik Tasarım: Emre Helvacı, Metin Toplu
Ajans Prodüktörü: Samet Hamiş
Logo Tasarım: Brown&co
Prodüksiyon Şirketi: 12 Yapım
Yaratıcı Yönetmen: Can Yılmaz
Yönetmen: Samet Hamiş
Görüntü Yönetmeni: Cüneyt Karaahmetoğlu
Yapımcı: Umut Albayrak, Zafer Yılmaz
Müzik & Ses Miksaj: Efe Yılmaz, Hakan Özlücan
Yönetmen Yardımcısı: Hayrettin Özgen
Kamera Ekibi: Onur Özden, Semih Karabulut, Emre Avcı Başı
Işık Şefi: Muttalip Parlak
Teknik Destek: Kaan Aldemir
3D Ekibi: Ceyhun Türkeş, Gökçe Gün, Uğur Baltepe
Prodüksiyon Şefi: Murat Albayrak
Prodüksiyon Ekibi: Gökçin Çelikiz,  Mertcan Şinik, Metin Toplu
Kurgu: Samet Hamiş, Mertcan Şinik, Deniz Demir
Renk Düzenlemesi: Burak Öztürk

Anadolu Efes Spor Kulübü Yeni Logosu Görsel Dokümanları: https://we.tl/VSg80TPMsH

 

 

Etiketler:
  • Anadolu Efes