Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague 2018-2019 Sezonunu İkinci Olarak Tamamladı

#BenimYerimBurası

Türk basketbolunun lokomotifi Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague 2018 – 2019 sezonunu ikincilikle tamamladı. İspanya’nın Vitoria-Gasteiz kentinde gerçekleştirilen Final Four’daki ilk maçında Fenerbahçe BEKO’yu 92-73 yenen Anadolu Efes, CSKA Moskova’ya karşı oynadığı final maçındaki sonuç sonrasında ikinci oldu. Tarihinde ilk kez Turkish Airlines EuroLeague ikincisi olan Anadolu Efes’in Genel Direktörü Alper Yılmaz ise ülkemizi Avrupa basketbolunun en üst düzey organizasyonunda başarıyla temsil ettikleri için gururlu olduklarını dile getirdi.

Turkish Airlines EuroLeague normal sezonunu dördüncü sırada bitiren ve playoff turunda FC Barcelona Lassa’yı 3-2 ile geçen Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague 2018 – 2019 sezonu şampiyonluğunu son maçta kaçırdı.

Alper Yılmaz: “Kulübümüze destek veren herkese teşekkür ediyoruz”

Yarı finalde Fenerbahçe BEKO’yu çok başarılı bir oyun ve 19 sayı farkla mağlup eden Anadolu Efes, finalde ise CSKA Moskova ile karşı karşıya geldi.

Final karşılaşmasını 91-83’lük sonuçla kaybeden ve kulüp tarihinde ilk kez EuroLeague ikincisi olan Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Genel Direktörü Alper Yılmaz ise görüşlerini şu şekilde ifade etti:

“Anadolu Efes Spor Kulübü olarak çok başarılı bir EuroLeague sezonunu geride bıraktık. Avrupa’nın en üst düzey basketbol organizasyonunda ülkemizi gururla temsil ettik. Şampiyonluğu elde edemesek de basketbolseverlere heyecan ve gururla takip edebilecekleri bir takım izlettik.

Bu unutulmaz sezonun yaşanmasını sağlayan başta Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Sayın Tuncay Özilhan olmak üzere, antrenörlerimize, oyuncularımıza, kulüp profesyonellerimize, çalışanlarımıza ve tabii ki tüm basketbolseverlere çok teşekkür ediyoruz. Anadolu Efes Spor Kulübü olarak gelecek yıllarda da uluslararası organizasyonlarda ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz.”

Turkish Airlines EuroLeague Final Four 2019’un ardından sezona Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ile devam edecek olan Anadolu Efes, playoff serisi ilk turu ilk maçında ise 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü Banvit’i Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk edecek.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi normal sezonunu birinci sırada tamamlayan Anadolu Efes, oynayacağı tüm playoff turlarında ev sahibi olma avantajını da elinde bulunduracak.

Etiketler:
  • Alper Yılmaz