Ataman: ”20 sayı farkla kazanmak önemli...”

Turkish Airlines Euroleague'in 16. haftasında Maccabi FOX Tel Aviv takımını misafir eden ve karşılaşmadan 99-79 galip ayrılan Anadolu Efes’te coach Ergin Ataman karşılaşma sonunda görüşlerini şöyle açıkladı: 

"Planladığımızın aksine maça agresif başlayamadık. Wilbekin'e kolay sayı fırsatları verdik, o da ilk çeyreği dokuz sayı ile tamamladı. Sonrasında stratejimizi değiştirdik, Doğuş'u oyuna alıp, Wilbekin'e yaptığımız baskıyı artırdık. Beaubois'yı hücumda kullanmaya başladık çünkü Larkin'e ikili sıkıştırmalarla alan bırakmadılar. Beaubois bugün çok iyi oynadı, şutlarını sayıya çevirdi. İkili oyunlar için Krunoslav Simon'u kullandık ve Wilbekin'in üstüne hücum ettik.

İkinci yarıya daha agresif başladık. Hem savunmada hem de hücumda çok daha iyiydik. Beaubois ve Micic çok daha verimli oynadılar. Singleton da defansta ve ribaundlarda çok iyiydi. Pleiss ve Sertaç biraz problem yaşasalar da, sayılarını buldular. Maçın sonunda da 20 sayıyla kazandık. Maçı kazanmak önemliydi ama 20 sayıyla kazanarak, ikili averaj için de avantaj yakaladık."

Etiketler:
  • euroleague
  • Maccabi Fox Tel Aviv