Ataman: ”Bir maç daha kazanmamız gerekiyor...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play off final beşinci maçında Fenerbahçe Beko’yu 86-76 mağlup ederek seriyi 3-2'ye taşıyan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

"Bu akşam çok üst düzeyde basketbol oynadık. Euroleague performansımızı bu kez lig finaline yansıtmayı başardık. Maça çok iyi, çok tempolu başladık. Ama Vasilije Micic ve Krunoslav Simon faul problemine girince bir duraksamamız oldu. O dönemde de Fenerbahçe Beko geri gelmeyi başardı. İlk yarı çok başa baş geçti. Maçın ikinci yarısında çok iyi savunma yaptık, hücumda da topu iyi çevirerek doğru atışları bulduk. Net bir galibiyet aldık. İki takımın da gücü ortada, Avrupa'nın en iyi takımları Türkiye Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi yapıyor. Sadece 3-2 öndeyiz, bir maç daha kazanmamız gerekiyor. Çarşamba akşamı aynı tempoda Ülker Arena'da oynamaya çalışacağız."

Oyuncumuz Shane Larkin ise toplantıda şöyle konuştu: "Çok zor bir maçtı, iki takım da mücadele etti. Maça gelirken bir savaşa geldiğimizi biliyorduk. Üçüncü çeyrekte savunmamızla fark yarattık. Hücumda da bu savunma sonrası bulduğumuz şutları iyi değerlendirdik ve skor bulduk."

Etiketler:
  • Ergin Ataman
  • Fenerbahçe Beko