Ataman: ''Bu maçı kazanıp, rakibimizle aramızdaki puan farkını açmak istiyoruz...''

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta maçında 30 Kasım 2018, Cuma günü İspanya’nın Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz, Euroleague’in en tecrübeli takımlarından bir tanesi. Dış adamlarına bakıldığında Marcelinho Huertas, Jayson Granger ve Matt Janning gibi çok tecrübeli oyunculara sahipler. Pota altında da Tornike Shengelia, Vincent Poirier ve Johannes Voigtmann gibi uzunlarla birlikte oldukça kapasiteli bir takım. Anadolu Efes’i çok iyi tanıyan iyi bir hocaları var. Bizim açımızdan kritik bir maç. Taraftarımızın da vereceği destekle bu maçı kazanıp, ciddi bir rakibimizle aramızdaki puan farkını açmak istiyoruz.”

Oyuncumuz Adrien Moerman ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Güzel bir maç olacak. Baskonia iyi bir takım. Baş antrenörlerini değiştirdiler ve şu an özgüvenleri var. Kendi evlerinde Panathinaikos Opap’ı mağlup ettikleri karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koydular. Biz, Euroleague’de oynadığımız son iki maç olan Maccabi Fox Tel Aviv ve Darüşşafaka Tekfen karşılaşmalarında yaptığımız iyi şeyleri tekrar etmeliyiz. Savunma önemini elden bırakmamalıyız ve tabi ki hücuma da en iyi şekilde konsantre olmalıyız. Baskonia da iyi savunma yapan bir ekip. Bu karşılaşmadan galip ayrılmak için topu iyi dolaştırmalıyız.”
 

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Ergin Ataman
  • Adrien Moerman
  • Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz