Ataman: “İyi başladık ama ikinci çeyrekte kontrolü kaybettik...”

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta maçında Fenerbahçe Doğuş’a 89-84 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Maça iyi başladık. Topu iyi çevirdik, boş atışlar bulduk ve savunmada Fenerbahçe ataklarını iyi durdurduk. 5-6 dakika sonra bir şeyler değişmeye başladı. Fenerbahçe’nin agresifliği arttı, biz de agresifliğimizi artırmaya çalıştık. Ama çalınan bazı faul düdüklerini özellikle Dunston’a çalınan düdükleri anlayamadım. Dunston bizim savunmadaki en önemli oyuncumuz. Eğer istatistiklere bakarsanız, birinci ve üçüncü çeyrek berabere bitmiş, son çeyreği de biz kazanmışız. Asıl problemimiz ikinci çeyrekti çünkü bu bölümde oyunun kontrolünü ve disiplini kaybettik. Çok boş atışlar kaçırdık ve Fenerbahçe de bu bölümde iyi oynadı. Ayrıca çalınan bazı düdükler de bizim kontrolden çıkmamızı sağladı. İkinci periyotta oyunun dengesini yitirdik ve tüm maç rakibimizi takip ettik. Sonunda Fenerbahçe kazandı.”

Ergin Ataman ayrıca basın toplantısında yöneltilen bir soruya yanıt olarak: "Euroleague hafta arasında kulüplere bir yazı göndererek, antrenörlerin basın toplantısında ya da sosyal medya hesaplarında Euroleague imajını zedeleyici açıklamalardan kaçınmasını istedi. Geçmişte bundan dolayı ceza almış olsam bile, bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Merak ettiğim konu ise, rakip takım taraftarının hem şahsıma hem de Efes taraftarlarına yönelik, maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar sürdürdüğü küfürlü tezahüratlar sebebiyle Euroleague imajının zarar görüp görmediği... Bunun tedbirini almaları gerektiğini düşünüyorum."

Etiketler:
  • Ergin Ataman