Ataman: ”Son İki Senedir Bu Anı Bekliyorduk...”

Turkish Airlines Euroleague Final Four Final maçında FC Barcelona'yı 86-81 yenerek şampiyon olan Anadolu Efes'te baş antrenör Ergin Ataman görüşlerini şöyle açıkladı:

"Son iki senedir bu anı bekliyorduk. Oyuncularımla her toplantımızda, her antrenmanda bunu konuşuyorduk. Final Four'a yeniden ulaşmayı, finale yeniden ulaşmayı konuşuyorduk. Kazanmadıktan sonra bizim için asla yeterli olmayacaktı. Maçtan sonra Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan aradı ve tebriklerini iletti. Türk halkını temsil ediyoruz, bütün halkımızın da bu akşam bizi izlediklerini biliyoruz. Onlar için oynadık. Bu sebeple çok mutluyum. Bu başarıyı hak ettik, oyuncularım bunu hak etti. Barcelona ligi birinci bitirmiş bir takım, bu akşam da çok iyi oynadılar. 2019 yılında CSKA'ya karşı kaybettiğimiz finalden beri bu anı bekliyorduk ve bu sefer başardık. Oyuncularımı tanıyorum, bunun için ne kadar çalıştıklarını biliyorum. Oynadığımız oyun bana sahip olduğum özgüveni veriyor. Oyuncularım, kulüpteki herkes, ailelerimiz ve bizi destekleyen herkesin verdiği enerjiyle mümkün oldu. Dört kez Final Four oynadım, 2 kez üçüncü oldum. 2019'da ikinci tamamladık ama şimdi Euroleague'i kazanan ilk Türk antrenör olduğum için mutluyum."

Final Four MVP ödülünü kazanan Vasilije Micic ise görüşlerini şöyle açıkladı: "Çok mutluyum. Bütün takım arkadaşlarımı kutluyorum. İnanılmaz bir başarı bu. Hocamız Ergin Ataman'ı da tebrik ediyorum. Bize gerçekten inandı ve hedefimize ulaşmamızı sağladı. Çok teşekkürler."

Etiketler:
  • Ergin Ataman