Ataman: ”Taraftarımızın bu sevgisi bizi Euroleague'de çok yukarılara götürecek...”

Turkish Airlines Euroleague 11. hafta maçında İspanya’nın Real Madrid takımına 82-84 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

"Bu akşam çok iyi oynadık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Maçın tamamına yakın bölümünde oyunu domine ettik. 14 sayılık farkı yakaladıktan sonra sahada oyuna olan saygımızı kaybettik. Çok hatalar yaptık, boş atışları kaçırdık. İlk 35 dakikada sokmuştuk bu şutları. Sanıyorum oyunun başında Real Madrid öne geçmişti. Maçın tamamında biz öndeydik, Real Madrid bir kere öne geçti ve son saniyede maçı kazandılar. Önemli iki nokta var. Bu akşam gösterdik ki Euroleague şampiyonluğunun adaylarından biriyiz. İkinci nokta ise sahada oyuna olan saygımızı kaybetmemeliyiz. Yönetimimizle de görüşeceğiz. Hakemlerin çok kritik bir kural hatası yaptığını düşünüyorum. Bryant Dunston’a çalınan teknik faulden sonra, yeni kuralda oyun, atıştan sonra kalan süreden başlar diyor. Yani 4 saniye kalmıştı Real Madrid için. Ama 14 saniyeden başlattılar. İtiraz ettik ama hep hayır, hayır dedi hakemler. Kural, bu. Maçın tekrarı için Euroleague’e başvuracağız. Çünkü bu bir kural hatası. Bir pozisyon daha var maçın kırılma anlarında. Fark 14 sayılardayken, Sergio Llull'un yaptığı sportmenlik dışı faul. Hakemler önce sportmenlik dışı faul çaldı, Llull'un ikinci sportmenlik dışı faulüydü ve oyun dışı kalacaktı. 14 sayı farktan, 20-25'lere gidebilirdi. Onların itirazları sonrasında pozisyonu izleyip, fikir değiştirdiler ve normal faule döndüler."

Ataman, salonu dolduran taraftarlar ile ilgili sorulan soruya ise şöyle yanıt verdi: “Burası Abdi İpekçi’den çok daha büyük bir salon. Anadolu Efes tarihinin seyirci rekorunun kırıldığını tahmin ediyorum. Seyircimize bu yüzden çok teşekkür ediyorum. Hep söylediğim gibi bu sezon maçlarımızı kazansak da kaybetsek de mücadelemiz ile yeni bir ruh kattık. Eski Efes ruhumuza geri döndük. Buraya gelenler fanatizmle gelmiyorlar, basketbolu sevdikleri için, takımlarının oynadıkları basketboldan keyif aldıkları için geliyorlar. Taraftarlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bu sevgi bizi Euroleague’de çok çok yukarılara götürecek.”

Etiketler:
  • real madrid
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Ergin Ataman