Ataman: ''Valencia ile Play-off Sıralaması Açısından Çok Önemli Bir Maça Çıkacağız...''

Turkish Airlines Euroleague 27. hafta maçında 2 Mart 2021, Salı günü İspanya’nın Valencia Basket takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Valencia ile play-off sıralaması açısından çok önemli bir maça çıkacağız. Valencia, Euroleague’de son üç maçını üst sıradaki takımlara karşı iyi oynayarak farklı kazandı. Bojan Dubljevic ve Mike Tobey hem içeriden hem dışardan tehdidi olan uzunlar. Nikola Kalinic ve Klemen Prepelic farklı stratejilerle hücumu çeşitlendiriyorlar. Savunmada tuzaklara düşmeden oynamalıyız. Hücumda da kendi oyun sistemimize bağlı kalarak İspanya’da son saniyede kaybettiğimiz maçın rövanşını almak için mücadele edeceğiz.”
 


Oyuncumuz Tibor Pleiss ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Valencia çok tehlikeli bir takım. Play-off’lara katılabilmek için sıralamada iyi bir yerdeler. Bu yüzden inanıyorum ki karşılaşmada %100 kapasitelerinden bile fazlasını ortaya koyacaklar ve hem savunmada hem hücumda agresif olacaklar. Valencia’da herkes şut atabiliyor, ki bu da onları daha tehlikeli bir takım haline getiriyor. İlk maçta bize karşı oynadıkları oyun, şimdi onlara karşı olabildiğince hazır olmamızı gerektiriyor. Maçın son saniyesinde eli titremeden maç kazandıracak şutları atabilecek oyuncuları var. Bu yüzden rahat olmamalıyız. Sahaya en hazır şekilde çıkmalıyız...”