Bilal Han Duru: Cedi Osman buralara kolay gelmedi

Anadolu Efes altyapı antrenörlerinden Bilal Han Duru Ümit Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’nda İspanya’yı 65-57 yenerek şampiyon olmasını NTVspor’un hazırladığı 14/16 programında değerlendirdi.

Soru cevap şeklinde ilerleyen programda Duru Ümit Milli Takımı’mızın turnuvadaki başarısı, altyapının önemi, yabancı oyuncu sınırlaması gibi birçok soruya yanıt verdi.

Ümit milli takımımız için Litvanya, Sırbistan, Fransa, İspanya gibi iyi rakiplerle oynadıklarını ve bu sürecin çok zorlu geçtiğini ifade etti. Millilerimizin ve rakiplerimizin altyapı yönünden zengin olduğunu geçtiğimiz yıllarda altyapısal olarak böyle turnuvalarda başarı kazanamadığımızı söyleyen Duru altyapılarda başarıların kolay olmadığını, 5 yıl 10 yıl gibi bir sürecin içerisinde olduğunu, basketbol anlamında da sürekli böyle turnuvalara katıldığımızda, iyi çalıştığımızda ve ekip olarak iyi anlaştığımızda başarıların geleceğini belirtti.

Milli takımın turnuvayı nasıl geçirdiği sorusuna ise Milli Takımlar’ın ve özellikle A takımların bir sonuç oyunu oynadığını belirtti. Altyapılarda ise önceliğin sonuç olmaması gerektiğini, buna rağmen turnuvadaki takımlara göre daha az hata yapmış olmamızın millilerimize şampiyonluğu getirdiğini ve bu sayede millilerimizin iyi bir turnuva geçirdiğini özellikle yaşlarının küçük olduğu düşünüldüğünde başarıların ilerleyen yıllarda da devam edeceğine inandığını söyledi.

Avrupa Ümitler Şampiyonasında turnuvanın en değerli oyuncusu ödülünü kazanan oyuncumuz Cedi Osman’ın da performansına değinen Duru, Cedi Osman ile 13 yaşından beri çalıştığını ve Cedi’nin daha geldiği gün kalitesini ortaya koyduğunu, oyuncu sıfatına uygun her türlü özellikleri taşıdığını belirtti.  Cedi’nin oynadığı her kategoride kendi yeteneklerini geliştirerek oynamaya devam ettiğini belirten Bilal Han Duru, Cedi Osman’ın A takıma yükselmesinden ve Milli Takımlar’da görev almasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Etiketler:
  • Bilal Han Duru