BSL’de Manisa Büyükşehir Belediye Spor Deplasmanındayız...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta maçında Manisa Büyükşehir Belediye Spor’a konuk oluyoruz. 24 Mart 2024, Pazar günü Muradiye Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 15:30’da başlayacak ve beIN Sports 5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 23. hafta maçında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i Sinan Erdem Spor Salonu’nda 83-77 mağlup etmiş, Manisa Büyükşehir Belediye Spor ise Fenerbahçe Beko’ya deplasmanda 98-82 yenilmişti. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 23. haftanın ardından takımımız 20 galibiyet ve üç mağlubiyet ile lider, Manisa Büyükşehir Belediye Spor ise 12 galibiyet ve 11 mağlubiyet ile yedinci sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Manisa Büyükşehir Belediye Spor maçı ile birlikte Türkiye’deki 1699. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1556, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 24, Türkiye Kupası’nda 115, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1557. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1556 karşılaşmada 1213 galibiyet, 340 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (Galibiyet yüzdesi: % 77,96)

Ligin ilk yarısında iki ekip arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı takımımız 99-79 kazanmıştı. Ayrıca ING Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında iki takımın Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki mücadelesini de ekibimiz 94-85 kazanmıştı.

Anadolu Efes ile Manisa Büyükşehir Belediye Spor arasında bugüne kadar oynanan dört karşılaşmadan da takımımız galibiyet ile ayrıldı.

Takımımız, Manisa Büyükşehir Belediye Spor ile Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı üç karşılaşmayı kazanırken, Türkiye Kupası’nda iki ekibin birbirleri ile oynadığı tek karşılaşma da Anadolu Efes lehine sona erdi.