BSL Tarihimizdeki 1500. Maçta Pınar Karşıyaka'yı Ağırlıyoruz...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi dokuzuncu hafta maçında Pınar Karşıyaka’yı konuk ediyoruz. 4 Aralık 2022, Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 15:30’da başlayacak ve beIN Sports 5 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin sekizinci haftasında Manisa Büyükşehir Belediye Spor’u deplasmanda 95-74 mağlup etmiş, Pınar Karşıyaka ise Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i evinde 92-76 yenmişti. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde sekizinci haftanın ardından bir maçı eksik takımımız altı galibiyet ve bir mağlubiyet ile üçüncü, bir maçı eksik Pınar Karşıyaka ise dört galibiyet ve üç mağlubiyet ile 10. sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka maçı ile birlikte Türkiye’deki 1639. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1499, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 24, Türkiye Kupası’nda 112, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1500. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1499 karşılaşmada 1166 galibiyet, 330 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (Galibiyet yüzdesi: % 77,79)

Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka arasında bugüne kadar oynanan 136 karşılaşmada takımımız 100 galibiyet, 35 mağlubiyet ve bir beraberlik elde etti.

İki ekip arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 120 karşılaşmada Anadolu Efes 86 galibiyet, 33 mağlubiyet ve bir beraberlik aldı.

Türkiye Kupası’nda iki takım arasında oynanan 15 karşılaşmanın 13’ünden Anadolu Efes galibiyet ile ayrılırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka arasında bugüne kadar oynanan tek karşılaşmada ise takımımız sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka karşılaşmasının basın broşürünü indirmek için tıklayın.