Cedi Osman NBA yolcusu...

2015 NBA Draftı’nda Minnesota Timberwolves tarafından ikinci tur ilk sıradan seçilen ve daha sonra Cleveland Cavaliers'a takas edilen başarılı oyuncumuz Cleveland ekibine transfer oluyor.

Cedi Osman, Anadolu Efes tarihinde Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur ve Furkan Korkmaz’ın ardından takımımızdan NBA’e giden beşinci, altyapımızdan yetişip NBA'e giden dördüncü oyuncu olacak.

Altyapımızdan yetişen ve 2012-13 sezonu başında A Takım’a yükselen Cedi Osman, aralıksız olarak beş sezon boyunca takımımızda başarı ile görev yaptı. Genç oyuncumuz ekibimizde forma giydiği süre içinde bir Cumhurbaşkanlığı Kupası ile bir Türkiye Kupası sevinci yaşadı.

Altyapımızda da başarılı bir grafik çizen Cedi, 2009-10 sezonunda yıldız takımımız ile Türkiye Yıldızlar Şampiyonluğu, 2011-12 sezonunda ise Pertevniyal Genç Takımı ile Türkiye Gençler Şampiyonluğu yaşadı. Cedi Osman ayrıca 2013 yılında Letonya’da düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda şampiyon olan Genç Milli Takım’da başarı ile görev yaptı. Genç oyuncumuz 2014 yılında Yunanistan’ın Girit Adası’nda düzenlenen Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda Ümit Milli Takım ile birincilik kürsüsüne çıkarken, gösterdiği başarılı performans ile turnuvanın “En Değerli Oyuncusu” seçildi.

Cedi Osman’a bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı teşekkür eder, NBA kariyerinde üstün başarılar dileriz.

Etiketler:
  • Cedi Osman
  • NBA