Cedi Osman: ''Şut atarken hiç tereddüt etmiyorum...''

Türkiye Basketbol Ligi’nin 14. haftasında Beşiktaş’ı 78-77 mağlup eden Anadolu Efes’te 18 sayı kaydederek sahanın en skorer oyuncusu olan Cedi Osman karşılaşma ile ilgili sorularımızı içtenlikle yanıtladı...

- Öncelikle dünkü maçı değerlendirir misin?

“Çok heyecanlı ve çok keyifli bir maç oldu. Bizim için zor maç olacağını biliyorduk. Euroleague’de Laboral gibi zor bir deplasmandan dönmüştük ama dün kaybetseydik de mazeret olamazdı bu durum. Laboral maçının ardından iki gün boyunca çok iyi hazırlandık bu maça. Kazanan ilk yarıyı lider bitirmek için büyük avantaj yakalayacaktı. Euroleague maçı sonrasında biraz yorgunluğumuz da vardı, maça belki kötü başladık ama sonunda karakterimizi ortaya koyduk ve kazanmayı bildik.”

- 18 sayı ile sahanın en skorer oyuncusu oldun...

“18 sayı atmam güzel, takımıma katkı verebildiğim için çok mutluyum ama benim için önemli olan takım oyunu ve takımımın başarısı. Her zaman takımımın başarısı için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.”

- Maçın özellikle ikinci yarısında kritik isabetler buldun. O an içinde heyecan oluyor mu?

“Şutu hiç tereddüt etmeden atıyorum ve kendime güveniyorum. Takımımın başarısı için sayı yapabileceğime inandığım an atış yapıyorum. Tereddütsüz sayı olması için şutu atıyorum ve topu sonuna kadar takip ediyorum...”

- Önümüzde Euroleague’de öncelikle Unicaja maçı var ve ardından Türkiye Basketbol Ligi’nde ilk yarının son maçında Telekom’u konuk edeceğiz. Bu iki maç ile ilgili düşüncelerini alabilir miyiz?

“Şu an takım olarak çok formda olduğumuzu düşünüyorum. İyi basketbol oynuyoruz ve iyi mücadele ediyoruz. Çok iyi takımlara karşı çok iyi galibiyetler elde ettik. Bu seriyi Euroleague’de Unicaja Malaga’ya karşı da sürdürmek istiyoruz. Unicaja Malaga çok zorlu bir rakip. Ama şu da gerçek ki Top 16’da kolay maç yok. Top 16’daki ikinci maçımızı da kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Ardından da Türkiye Ligi’nde Telekom ile evimizde oynayacağız. Bu maçtan da galip ayrılıp ligde ilk yarıyı lider bitirmek arzusundayız...”

Etiketler:
  • Cedi Osman