Derrick Brown Haftanın En Değerli Performansı Listesinde...

Turkish Airlines Euroleague’in 15. haftasında Anadolu Efes’in Alman temsilcisi Brose Bamberg takımını 69-58 mağlup ettiği karşılaşmada 29 verimlilik puanı toplayan Amerikalı oyuncumuz Derrick Brown, haftanın en değerli dördüncü performansına imza attı.

Brose Bamberg karşılaşmasında 30:54 dakika sahada kalan Brown, mücadeleyi 21 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, 3 top çalma ve 2 blok ile tamamladı.

Haftanın en değerli performansı 37 puan ile Real Madrid’ten Luka Doncic’ten gelirken, 35 puan toplayan CSKA Moskova’dan Sergio Rodriguez haftanın en değerli ikinci, 33 puan toplayan Baskonia Vitoria Gasteiz’dan Tornike Shengelia da haftanın en değerli üçüncü performansına imza attı.

Bilindiği gibi Euroleague’in altıncı haftasında İspanya’nın Barcelona Lassa takımını deplasmanda 89-85 mağlup ettiğimiz karşılaşmada Vladimir Stimac 29 verimlilik puanı toplamış ve haftanın MVP’si olmuştu. Bir diğer oyuncumuz Errick McCollum da yedinci haftada İsrail’in Maccabi Fox Tel Aviv takımını deplasmanda 92-72 yendiğimiz karşılaşmada 33 verimlilik puanı ile yine haftanın en değerli performansına imza atmıştı. Vladimir Stimac ayrıca 10. haftada İtalya’nın AX Armani Exchange Olimpia Milan takımını 73-68 mağlup ettiğimiz karşılaşmada 29 verimlilik puanı toplamış ve haftanın en değerli üçüncü performansına imza atmıştı.

Derrick Brown ayrıca Brose Bamberg potasına bıraktığı 21 sayı ile haftanın en çok sayı atan üçüncü oyuncusu oldu. 25 sayı ile CSKA Moskova’dan Sergio Rodriguez ve 22 sayı ile Khimki’den Alexey Shved’in ilk iki sırayı paylaştığı listede Brown, üçüncülüğü kendisi gibi 21 sayı kaydeden Valencia’dan Erick Green ile paylaştı.


DUNSTON HAFTANIN EN ÇOK RİBAUNT ALAN VE EN ÇOK BLOK YAPAN İSMİ OLDU...


Brose Bamberg mücadelesinde beşi hücum ribaundu olmak üzere toplam 13 ribaunt alan başarılı oyuncumuz Bryant Dunston -kariyer rekorunu kırarak- haftanın en çok ribaunt alan oyuncusu oldu. Dunston birinciliği 13’er ribaunt alan Baskonia Vitoria Gasteiz’dan Tornike Shengelia ve Panathinaikos Superfoods’tan Chris Singleton ile paylaştı.

Brose Bamberg mücadelesinde dört de blok yapan Dunston, ayrıca haftanın en çok blok yapan oyuncusu oldu.

Böylece Amerikalı oyuncumuzun Turkish Airlines Euroleague kariyerinde yaptığı blok sayısı 162’ye ulaştı ve Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında beşinciliğe yükseldi.