Diebler: ''Slovenya kampı çok verimli geçti...''

Anadolu Efes’in yeni transferlerinden Jon Diebler ile Anadolu Efes’teki ilk günlerini, Slovenya kampını ve başlamak üzere olan yeni sezonu konuştuk...

- Anadolu Efes ailesine çok kısa bir süre önce katıldın. Öncelikle buradaki ilk izlenimlerini öğrenmek isteriz...
Anadolu Efes çok büyük bir kulüp ve bu kulübün bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Kulübün tarihi çok önemli başarılarla dolu. Avrupa’nın en güçlü takımlarından birindeyim şu an. Burada olmak beni çok heyecanlandırıyor.

- Üç yıldır Türkiye’de oynuyorsun. Anadolu Efes’e alışmakta zorluk çekmiyor olsan gerek...
Daha önce İstanbul’a defalarca geldim. Hatta bazı yerlerini gezdim. Benim için buraya adapte olmak zor olmadı. İstanbul çok büyük bir şehir. Yemeklerini, iklimini bildiğim bir şehirdeyim. Yeni takımıma da, İstanbul’a da çabuk adapte oldum.

- Anadolu Efes yeni sezon çalışmalarına İstanbul’da başladı ve sonrasında yaklaşık iki buçuk hafta süren ikinci etap çalışmaları için Slovenya’ya gitti. Slovenya kampı nasıl geçti?
Mükemmel... Takımın kimyasının oluşması için ve özellikle yeni oyuncular için çok verimli bir kamp oldu. Slovenya kampı baş antrenörümüzün sistemine uyum sağlamak için çok önemliydi bizim için. Tabi şu an milli takımlarda olan oyuncularımız var, onların da katılımı ile daha da iyi olacağız.

- Takımımız Slovenya’da aralarında Union Olimpija gibi Euroleague tecrübesi olan dört ekip ile hazırlık karşılaşması yaptı ve bu dört karşılaşmadan da ciddi farklar ile galip ayrıldı. Bu maçlar nasıl geçti?
Çok iyi geçti. Olimpija da bizim gibi sahaya bazı milli oyuncularından yoksun çıktı belki ama bu maçlar sonucuna bakmaksızın bizim için takım olma yolunda çok önemliydi. Antrenmanlarda çok çalışmaya gayret ediyoruz, maçlarda da kendimizi görüyoruz. Varsa eksiklerimizi kapatmaya çalışıyoruz, hep daha iyi olmak için çalışıyoruz.

- Hazırlık maçlarında da görüldü ki Anadolu Efes’te yardımlaşma maksimum seviyede ve takım olgusu ön plana çıkıyor. Bu konuda ne düşünüyorsun?
Şu an bulunduğumuz hazırlık döneminde bizim için en önemli şey takım kimyamızı en iyi şekilde sağlamak. Takımımızda geçen yıldan kalan çok önemli oyuncular var, bu sezon takıma yeni gelen oyuncular da çok iyi. Hep birlikte iyi bir karışım ile iyi bir takım olmak şu an üzerinde durduğumuz en önemli nokta.

- Anadolu Efes’in başında Avrupa’nın en önde gelen baş antrenörlerinden Ivkovic var. Sen de Ivkovic ile ilk kez çalışıyorsun. Bu konudaki görüşlerini alabilir miyiz?
Ivkovic bana göre Avrupa’nın en önemli baş antrenörü. Onun bilgisi kimse ile mukayese edilemeyecek düzeyde. Bize her zaman öğretiyor. Bize güven aşılıyor ve özgürlük veriyor. Biz de gerek antrenmanlarda gerek maçlarda elimizden gelenin en iyisini sergilemeye çalışıyoruz.

- Hazırlık maçları devam ediyor ve yaklaşık bir ay sonra Karşıyaka ile Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda karşılaşacağız. Senin için de -eski takımına karşı oynayacağın için- ilginç bir maç olsa gerek...
Evet, gerçekten ilginç bir maç olacak benim için. Anadolu Efes’teki ilk resmi maçımda eski takımıma karşı oynayacağım. Az önce de belirttiğim gibi çok çalışıyoruz, sezona en iyi şekilde girmek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kupası bunun için iyi bir fırsat. Rakibimizi yenip Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak sezona moralli girmek istiyoruz.

- Geçen yıl Eurocup’ta mücadele ettin. Bu sezon Real Madrid, Barcelona, CSKA Moskova gibi güçlü takımların da mücadele ettiği Euroleague’de ilk kez oynayacaksın. Bu zorlu maratona hazır mısın?
Kesinlikle evet. Hazır olduğumu hissediyorum. Ama bir yandan Euroleague’de ilk kez oynayacağım için heyecanlıyım da. Son iki sezon Eurocup’ta mücadele ettim. Şimdi Euroleague’de oynayacağım. Ama zaten Karşıyaka’da forma giyerken, Anadolu Efes, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi Euroleague takımları ile defalarca karşılaştık. Takım olarak hepimiz sezonun başlaması ve elimizden gelenin en iyisini ortaya koymak için sabırsızlanıyoruz. Antrenmanlarda potansiyelimizi görüyoruz...

- Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk için yarışacak çok aday var. Bu konudaki düşüncelerin?
Basketbol Süper Ligi bana göre Avrupa’nın en iyi liglerinden biri, hatta belki de en iyisi. Ligdeki tüm takımlar çok güçlü. Her takım birbirini yenebilir. Geçtiğimiz sezon da bu görüldü. Kolay maç yok. Bu sezon geçen sezondan da zor geçmeye aday. Ama bizim tek hedefimiz var. En iyi şekilde çalışıp, tüm kupaları kazanmak istiyoruz... Biliyorum ki, bu yıl takımımızın 40. yılı. Bu anlamlı yılda şampiyon olmak ve takımımızın tarihine geçmeyi çok isterim...

- Son olarak taraftarlara mesajını alabilir miyiz?
Bu sezon çok mücadele eden, Avrupa’da ve Türkiye’de zirveyi hedefleyen iyi bir ekip izleyeceklerine inanıyorum. Ama her şeyden önemlisi bu zorlu maratonda onların desteğine çok ihtiyacımız olacak. Kombine kart alsınlar ve bizi hiç yalnız bırakmasınlar...

Etiketler:
  • Jon Diebler