Dusan Ivkovic: ''Bir önceki maça göre çok daha iyiydik...''

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu üçüncü hafta karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş’u 84-71 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bir hafta içinde ikinci kez Darüşşafaka Doğuş gibi iyi bir takım ile karşılaştık. Bu maç Spor Toto Basketbol Ligi’nde oynadığımız karşılaşmadan daha farklı bir maç oldu. Darüşşafaka Doğuş çok güçlü ve zorlu bir rakip. Bugün bir önceki maça göre oyun kontrolümüz çok daha iyiydi. Ayrıca bugün savunmamız da çok başarılıydı. İlk yarı sonunda potamızda sadece 27 sayı gördük. bu da iyi savunmamızın bir göstergesi. Bugün daha dengeli ve kontrollü oynadık. İlk yarıda boş atışları değerlendiremedik. Bu bölümde 6/19 şut oranımız var, bu da yaklaşık olarak % 30’luk bir orana denk geliyor. Oyunumuzda iyi yaptğımız bir çok nokta vardı. Hızlı hücumlardan 27 sayı ürettik bugün. Bu da maç boyunca bulduğumuz skorun neredeyse % 30’una tekabül ediyor. Çok çalışmaya devam etmeliyiz. Ayrıca bu ayın sonlanması ile birlikte sezon için çok önemli iki ay olan Şubat ve Mart ayına giriyoruz. Bu iki ayda yapacağımız işler sezonun kalan bölümü açısından büyük önem taşıyor. Kadrodaki dominant oyuncularımızdan Nenad Krstic’in yakın bir zamanda aramıza dönmesini beklemiyoruz. İlk raporlara göre Ocak ayı içinde geleceğini beklerken, son dönemde aldığımız bilgilere göre Mart ayından önce parkelere döneceğini ummuyoruz. Çok çalışmayı sürdürmeliyiz...”

27 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan oyuncusu Jayson Granger ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün büyük bir iş başardık. Oyunun büyük bölümünde kontrol bizim elimizdeydi. Maçın üç periyodunu skor olarak kazandık. Bugün Spor Toto Basketbol Ligi’nde hafta başında oynadığımız Darüşşafaka Doğuş maçına göre oyun kontrolümüz çok daha iyiydi. Galibiyetten dolayı çok mutluyuz.”

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Dusan Ivkovic
  • Jayson Granger
  • Darüşşafaka Doğuş