Dusan Ivkovic: “Bugün kazanmak önemliydi...”

Spor Toto Basketbol Ligi dokuzuncu hafta maçında Trabzonspor’u 81-73 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bu maça çok iyi hazırlanabildiğimizi söyleyemeyeceğim. Çünkü geçtiğimiz hafta arasında Cedevita Zagreb deplasmanından döndükten sonra bu maça sadece bir antrenman yaparak hazırlandık. Bu durumdan dolayı bu maçı kazanmak bugün çok önemliydi. Maçı kazanmayı da hak ettiğimizi düşünüyorum. Kısaca mücadeleyi analiz etmek gerekirse savunmamız olması gereken seviyede değildi. Trabzon maça hızlı başladı. Beş şutta 13 sayı buldular ve biz de bu bölümde faul yapamadık. Ama sonrasında istediklerimizi yavaş yavaş sahaya yansıttık. Tek istisna olarak 10 sayı öndeyken yaptığımız top kayıpları neticesinde 30 saniyede potamızda sekiz sayı gördük ki bu anda oyunu iyi kontrol edemedik. Maç boyunca çok sayıda üç sayılık atış kaçırdık. Üçüncü periyodun sonunda çok düşük olan üç sayılık atış oranımızı son çeyrekte 7/24’e çıkardık. Trabzonspor çok iyi bir takım. Çok mücadele ediyorlar. Onları son dönemde aldıkları sonuçlardan dolayı tebrik ederim. Biz şimdi yarından itibaren hafta içinde oynayacağımız Laboral Kutxa maçına en iyi şekilde hazırlanmalıyız...”

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Derrick Brown ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün zorlu bir mücadele oldu. Trabzonspor maça iyi hazırlanmış. İyi şekilde mücadele ettiler. Son çeyrekteki performansımız ile kazanmasını bildik. Türkiye Ligi’nde tüm maçlar zorlu geçiyor. Çok çalışarak performansımızı arttırmaya devam edeceğiz.”

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Trabzonspor
  • Dusan Ivkovic
  • Spor Toto Basketbol Ligi