Dusan Ivkovic: “Her maç performansımızın üzerine koyarak ilerlemeye devam edeceğiz...”

Euroleague Birinci Tur B Grubu altıncı hafta karşılaşmasında Fransa’nın Limoges takımını 92-74 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bizim için çok önemli bir maçtı. Bilindiği gibi Euroleague’de son üç maçımızı kaybetmiştik. Bizim için mutlaka kazanılması gereken bir maçtı. Bu galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Maçın ilk yarısında kontrol tamamen bizim elimizdeydi. İkinci çeyrekte rakibimize sadece 15 sayı izni verdik ve ilk devreyi de 16 sayı fark ile önde tamamladık. İkinci periyodun son dakikalarında oyuncumuz Granger bir sakatlık geçirdi. Sağlık ekibimiz maça devam etmemesini tavsiye etmesine karşın oyuncumuz oyuna yeniden girmek istedi ama son dönemde benzer durumları yaşadığı için oyuna sokmadık. Maçtaki tek negatif yönümüz üçüncü çeyrekteki performansımız. Bu periyodun skoru Limoges lehine 22-19 geçildi ve bu bölümde yedi top kaybı yaptık.

“Oyuncularımı tebrik ederim. Savunmamız genel olarak müthişti ve çok agresifti. Limoges’un maç sonunda yaptığı toplam 24 top kaybı bizim savunmamızın ne denli agresif olduğunun da bir kanıtı. Hücumda da iyi ve dengeliydik. % 52 oran ile 13 üç sayılık isabet bulduk. Bugün Dunston da 12 sayı ve 11 ribaunt ile yaptığı double-double’ın yanı sıra yaptığı yedi asist de takım adına çok önemliydi. Her geçen gün maçlar daha ciddileşiyor ve sertleşiyor, biz de her maç performansımızın üzerine koyarak ilerlemeye devam edeceğiz...”

27 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan Bryant Dunston ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün bizim için geçtiğimiz haftaya göre daha iyi bir performans sergilediğimiz bir maç oynadık. Limoges takımız yüksek yüzdeli atışlar buldu ama biz onları özellikle savunmamızla rahatsız ettik. Bir çok top çaldık ve bu topları boş şutlar ile değerlendirdik. İyi savunmamızın yanı sıra hücumumuzda düzeltmemiz gereken noktalar var. Bu hafta takım olarak daha fazla birlikte antrenman yapma şansı bulduk. Performansımızın üzerine koyarak hep daha iyi oynamak için devam edeceğiz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Dusan Ivkovic
  • Bryant Dunston
  • Limoges