Dusan Ivkovic: “İki yarıda iki farklı oyun ortaya koyduk...”

Türkiye Basketbol Ligi 24. hafta maçında Banvit’i 89-83 mağlup eden Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bugün maçı kazanmayı hak ettik. Ama takımım iki yarıda iki farklı oyun ortaya koydu. İlk yarıda çok iyi bir performans sergiledik. Rakip takıma verdiğimiz iki hücum ribaundu ve üç top kaybımız sonrasında benchten gelen oyuncularımız iyi reaksiyon gösterdi ve ilk yarıyı 17 sayı fark ile önde tamamladık. Bu bölümde oyun kontrolümüz çok iyiydi ve agresif bir oyun ortaya koyduk. Ama ikinci yarıdaki oyunumuz beni tatmin etmedi. Bu devrede çok top kaybı yaptık, aynı Atina’da Olympiacos maçında olduğu gibi kötü bir performans sergiledik ve üçüncü periyoda çok fazla top kaybı yaparak başladık. İkinci yarıda toplam 13 top kaybı yaptık. Oyunu daha iyi kontrol altında tutmak için bazı bölümlerde iki guard ile oynadık. Bunun üzerinde çalışmalıyız. Devamlılık konusunda sıkıntılarımız var, hatalarımızdan ders çıkararak yolumuza çok çalışarak devam etmeliyiz. Euroleague’de önümüzde çok önemli bir maç var, bu maça en iyi şekilde hazırlanmalıyız...”

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Ne yazık ki son dönemde hem Euroleague’de hem Türkiye Ligi’nde arka arkaya mağlubiyetler aldık. Son bir kaç maçtır son çeyreklerde iyi performans sergileyemiyoruz. Bugün son çeyreğe 16 sayı fark ile önde girdik ama son periyotta yaptığımız top kayıpları nedeniyle fark kapandı. Umarım bu durumu düzeltiriz en kısa sürede. Şimdi hafta içinde Euroleague’de belki de sezonun en önemli maçına çıkacağız. Konuğumuz EA Milano olacak. Yarından itibaren o maça hazırlanacağız. Umarım kazanırız ve Laboral Kutxa’nın bir adım önüne geçmiş oluruz ve bir üst tura yükseliriz...”

Etiketler:
  • Banvit
  • Dusan Ivkovic